V-ati saturat ca cel/cea mica sa va umble in geanta si va va rascoleasca totul ? (nu ca acolo ar fi cine stie ce ordine universala, dar…)

bebe-geanta.png

De ce aveti nevoie :

  • * Un saculet de material cu snurulet (gen husa care se strange)
  • * Obiecte micute si de textura diferita
  • * Si poate chiar o poza care sa reprezinte fiecare obiect.

In saculetul cu snurulet puneti 6 – maxim 10 obiecte de mici dimensiuni, la alegerea dvs (o cheie, un nasture mare, o mingie , un cleste de rufe, o lingurita, o papiota, o nuca sau o castana, un creion, un capac de borcan mai mic, …) sau avand texturi diferite (o bucata de material, un buretel de vata, o bucata de burete, o bucatica de scai, ….). Dar mare atentie, sa nu fie obiecte ascutite sau care taie sau pot rani.

Propuneri de jocuri  in scopul dezvoltarii simtului tactil, al observatiei si al limbajului (mai grele sau mai simple in functie de varsta copilului):

20161114_180640

  1. Ghiceste ce e. Scoateti fiecare obiect din saculet, numiti-l, permiteti copilului sa-l atinga, sa-l miroasa, sa-l guste, sa-l observe….Apoi, puneti-l din nou in saculet. Copilul va baga mana in sac si va scoate un obiect la intamplare, fara sa il priveasca. Trebuie sa numeasca obiectul inainte de a-l scoate din sac si sa-l reintroduca daca s-a inselat.
  2. Identificarea senzatiilor. Copilul introduce mana in saculet si , inainte de a scote obiectul, identifica si numeste senzatia pe care o are la atingerea acestuia (e moale, e neted, e aspru, e rece, ….)
  3. Recunoastera obiectelor. Aratai-i copilului imaginile cu obiectele pe care le-ati pus in saculet. Copilul introduce mana in sac, alege un obiect, il palpeaza, il descrie cu voce tare si incearca sa il identifice printre imaginile aratate. Fie aratati imaginile inainte, fie dupa pentru a spori gradul de dificultate.
  4. Cauta si gaseste. De data aceasta, voi il rugati pe copil sa gaseasca cutare obiect in sac, numai introducand mana in saculet si incercand sa se foloseasca de simmtul tactil si de cunostintele sale.
  5. Gaseste perechea. Fiecare obiect din saculet sa fie in dublu exemplar (puteti folosi 2 saculeti). Copilul trebuie sa gaseasca obiectele identice si sa faca perechi.

Ne vedem si pe Facebook, mamide2, like daca rezonati !

credit foto :bebisebi.wordpress.com

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s