Noua ne place sa bucatarim împreună : mami/ copil; tati/copil (mai rar, ce-i drept); mami/ tati/ copil. Și de cele mai multe ori ( când nu ne călcăm pe picioare și nu ne batem în rețete) rezultatul e delicios. Gătim pentru ca ne place sa mâncăm (știu, stiu se vede L ) dar încercam sa mâncăm și sănătos. Cu atat mai mult de când avem copil și dorim sa cream obiceiuri sănătoase.
Mă bucura foarte mult sa văd ca Arthur știe ce înseamnă mâncat sănătos și ca îi place sa bucatareasca cu noi. E dornic sa facă el singur totul și l-am și lăsat și încurajat de mic. Ziceți voi dacă nu e plăcut – peste câțiva ani- sa vii acasă, obosit după o zi de munca și sa găsești o mâncarica făcută de propriul copil? Sa nu mai fii nevoit sa te apuci tu de la 7 încolo de gătit….super, nu? Sau măcar sa știi ca în cazuri extreme se poate descurca singur fără probleme și ca va ști sa aleagă ce sa mănânce ca sa îi fie bine. Pentru că da, obiceiurile alimentare se creeaza de mic, la fel și dragul de ajuta în bucătărie. Nu spun ca astfel petrecem și timp de calitate împreună, ca reușim sa ne conectam și sa dezamorasam tensiunile acumulate anterior. Deci, pana acum numai beneficii!!!
Astăzi, am avut bucuria sa particip la Atelierul de gatit sanatos pus la cale de Andreea-Carmen Radu, reprezentant Food Revolution în România. Pe Andreea o găsiți și pe “carmenradu.ro – Mămică în formă, copil sănătos” și este un ambasador al unei alimentatii sănătoase. Sfaturile ei sunt deosebite și ușor de pus in practica. În plus e un om atât de cald. Acest eveniment a fost gândit ca un eveniment în totalitate caritabil : fondurile strânse în urma participării la atelier fiind donate 100% Asociației Spitale Curate. Aceasta asociație este implicata în trei mari proiecte : 1. Reabilitarea secției de hematologie de la Spitalul Universitar; 2. Igiena în spitale – cunoastem cu totii din nefericire starea jalnica a spitalelor din România și cât de des ne confruntam cu infecțiile intraspitalicesti, care adeseori fac mai mult rău decât boala în sine. Un al treilea proiect al Asociației Spitale Curate este “Zi cu fapte bune” – prin care sprijină copiii bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Marie Curie și Institutul Oncologic București.
Costul Atelierului a fost modic – 45lei tandem parinte/ copil dar fiecare pana la urma cred ca a donat cel puțin 50 de lei. E puțin, dar orice suma e binevenita, mai ales in prag de sarbatori. Cine dorește poate participa cu o donație, direct pe site. Aveți detalii aici.
Astăzi noi am pregătit o salată de legume cu linte și grâu bulgur by Jamie Oliver. Combinația a fost aleasa pentru a asigura necesarul de vitamine dar și de proteine de care are nevoie organismul. Am aflat cum sa combinam astfel legumele cu o cereala pentru a avea proteinele furnizate de obicei de carne. Arthur a fost foarte încântat : a citit reteta pas cu pas, a tăiat legumele, a amestecat lintea si grâul bulgur fierte în prealabil, a pus sosul și a tăiat branzica, totul singur ! Iar la final a savurat delicioasa salata cu mare poftă : “eu am mâncat mai mult decât tine, mami !” Am primit si daruri sanatoase de la Solaris si Sloop si am facut acasa toti 3 exercitiile date de Andreea.
Am întâlnit oameni faini : Gabriela Maalouf, Roxana Dulgheru, Ruxandra Luca, … și copii minunați care s-au distrat în bucătărie, au vrut sa faca EI si, cel mai important, au mâncat cu pofta legume sănătoase. În plus am făcut și o fapta buna și ne-am simțit minunat. Mulțumim Andreea și “La mulți ani!” (Da, astăzi este și ziua de nastere a Andreei, vedeți în ce mod frumos a ales sa se sărbătorească ?). Vom mai veni și vom apela la sfaturile și rețele tale!
Ne vedem si pe Facebook, mamide2, like daca rezonati !