E 3 jumate noaptea. Afară vântul bate foarte tare…se pare ca iarna vrea sa vina. Așa parcă anunțaseră și la știri…Dacă e sa mă uit la blocurile vecine, majoritatea oamenilor dorm liniștiți…puține lumini pe la geamuri. Ce-or face cei care nu dorm la ora asta? Ce-or visa ceilalți? Cu ce gânduri s-or fi culcat? Mai e puțin și vine Crăciunul și afară e frig, bate un vânt așa tare, mă uit la ramurile copacilor cum se îndoaie golașe și neputincioase. Poate ninge. Degetele ating geamul rece și respirația calda îl aburește. E bine sa simți răcoarea asta, iti trezește simțurile…și e plăcut sa simți.
votE iarna, aud vântul cum vuiește și sigur tre sa vina și zapada…oamenii au votat…roșu. Mai mult ca niciodată!!! Mobilizarea feisbucista a dat greș de data asta. De fapt, nu prea am văzut mobilizare decât în ziua alegerilor….cam târziu asa-i? Dragnea și ale lui ajutoare de prin catune, comune și orașele s-au gândit de mult, de ceva luni tot lucrează la asta. Oamenii sunt săraci și bătrâni și fără vise. E iarnă și o sa vina și zapada…factura la întreținere o sa tot crească….dar poate astia or mai mări pensiile alea…așa s-aude. Tinerii? Ce stiu ei? Las’ ca zacusca și gemul de la mama sunt bune….numai de-ar mai mari astia pensia.

Dar ce zic eu tineri? Care tineri? Ca nu prea sunt. Suntem o populație imbatranita. Cei până-n 25, putini, foarte putini, oricum nu votează. N-au timp! Nici Cum sa ajungă la o secție de votare…majoritatea sunt plecați la studii si nu se face sa bati drumul pana acasa doar pentru un vot. Cei pana-n 45, jumate sunt plecați la munca, ….prin alte țări și …nu votează.
Oricum n-au plecat ei de bine…și nici acum n-o duc prea bine dar mănâncă mai bine și îi ajuta și pe cei de-acasă. Cei care au rămas, jumate au salariul minim sau mediu și votează roșu  – ca poate le-o fi mai bine sau nu votează…cealaltă jumate o duc bine, au vise  și ideologii, votează – nu rosu- se mobilizează pe feisbuc în ziua alegerilor, se supără de rezultatul dezastruos, tot pe feisbuc – o zi, doua, și ….se întorc la patul cald, hainele scumpe și vacantele frumoase.

« Bună mama! Ce mai faceti? Acum venim de la vot! » Pai cum ați votat voi (de cativa ani, de cand nu mai lucreaza, s-au mutat la tara, cu bunica) ? Pe liste suplimentare! Avem voie în același județ. Și ce ai votat? PSD » nu mai zic nimic, doar schimb vorba.. « și mamaie, ce mai face? » Stiu părerea lor! Trece prin portofel, prin drumurile lunare la medic, prin ograda în care se va așterne zapada, pe care cu greu o vor da la o parte sa-și croiască drum, …poate or mai mari astia pensiile….

Se schimbă geografia, se reorganizează ideologiile, strategiile de ieri dau greș,  lumea o ia pe un alt făgaș, Trump câștiga alegerile, Europa e tot mai scindata și mai neputincioasa în fata emigranților, războaiele …

Ne vedem si pe Facebook, mamide2, like daca rezonati !

credit foto : stiri-exacte.blogSpot.com

Publié par :lauragherghe29

Lasati un comentariu

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s