E 3 jumate noaptea. Afară vântul bate foarte tare…se pare ca iarna vrea sa vina. Așa parcă anunțaseră și la știri…Dacă e sa mă uit la blocurile vecine, majoritatea oamenilor dorm liniștiți…puține lumini pe la geamuri. Ce-or face cei care nu dorm la ora asta? Ce-or visa ceilalți? Cu ce gânduri s-or fi culcat? Mai e puțin și vine Crăciunul și afară e frig, bate un vânt așa tare, mă uit la ramurile copacilor cum se îndoaie golașe și neputincioase. Poate ninge. Degetele ating geamul rece și respirația calda îl aburește. E bine sa simți răcoarea asta, iti trezește simțurile…și e plăcut sa simți.
votE iarna, aud vântul cum vuiește și sigur tre sa vina și zapada…oamenii au votat…roșu. Mai mult ca niciodată!!! Mobilizarea feisbucista a dat greș de data asta. De fapt, nu prea am văzut mobilizare decât în ziua alegerilor….cam târziu asa-i? Dragnea și ale lui ajutoare de prin catune, comune și orașele s-au gândit de mult, de ceva luni tot lucrează la asta. Oamenii sunt săraci și bătrâni și fără vise. E iarnă și o sa vina și zapada…factura la întreținere o sa tot crească….dar poate astia or mai mări pensiile alea…așa s-aude. Tinerii? Ce stiu ei? Las’ ca zacusca și gemul de la mama sunt bune….numai de-ar mai mari astia pensia.

Dar ce zic eu tineri? Care tineri? Ca nu prea sunt. Suntem o populație imbatranita. Cei până-n 25, putini, foarte putini, oricum nu votează. N-au timp! Nici Cum sa ajungă la o secție de votare…majoritatea sunt plecați la studii si nu se face sa bati drumul pana acasa doar pentru un vot. Cei pana-n 45, jumate sunt plecați la munca, ….prin alte țări și …nu votează.
Oricum n-au plecat ei de bine…și nici acum n-o duc prea bine dar mănâncă mai bine și îi ajuta și pe cei de-acasă. Cei care au rămas, jumate au salariul minim sau mediu și votează roșu  – ca poate le-o fi mai bine sau nu votează…cealaltă jumate o duc bine, au vise  și ideologii, votează – nu rosu- se mobilizează pe feisbuc în ziua alegerilor, se supără de rezultatul dezastruos, tot pe feisbuc – o zi, doua, și ….se întorc la patul cald, hainele scumpe și vacantele frumoase.

“Bună mama! Ce mai faceti? Acum venim de la vot!” Pai cum ați votat voi (de cativa ani, de cand nu mai lucreaza, s-au mutat la tara, cu bunica) ? Pe liste suplimentare! Avem voie în același județ. Și ce ai votat? PSD” nu mai zic nimic, doar schimb vorba.. “și mamaie, ce mai face?” Stiu părerea lor! Trece prin portofel, prin drumurile lunare la medic, prin ograda în care se va așterne zapada, pe care cu greu o vor da la o parte sa-și croiască drum, …poate or mai mari astia pensiile….

Se schimbă geografia, se reorganizează ideologiile, strategiile de ieri dau greș,  lumea o ia pe un alt făgaș, Trump câștiga alegerile, Europa e tot mai scindata și mai neputincioasa în fata emigranților, războaiele …

Ne vedem si pe Facebook, mamide2, like daca rezonati !

credit foto : stiri-exacte.blogSpot.com

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s