de ziua prieteniei

1-happy-friendship-day_previewCe-ar fi viața fără prietenie? Singurătate, tristețe, uitare, monotonie….cu ce mă ocup eu în ultima perioadă, de mai bine de un an ? Cu….statul acasă (numai „stat” nu este) în concediu de creștere copil. Și e minunat să petrec aproape toată ziua împreună cu fetița mea, să o urmăresc cum crește, cum se schimbă din zi în zi, n-aș pierde pentru nimic în lume toate astea……Bine, e și un pic dificil când în permamență cineva este pe urmele tale, indiferent ce faci și unde mergi, mai ales dacă vrei să faci ceva cu vreo ușă închisă, dar hei….asta e unica ocazia în viața să fii vedetă!! Și recunoaște că să fii vânată de acest paparazzi mic e tare simpatic, deci să nu ne mai plângem noi mămicile pe acest subiect.

Dar, oricât de minunată și magică ar fi toate astea, mămica simte și ea din când în când nevoia de socializare, dorește compania prietenilor vechi, cu care să discute și altceva (decât despre copii), are nevoia de mângâierea și zâmbetul lor! Întâlnirea cu prietenele mele este pentru mine ca gură de aer proaspăt, o bucurie și o emoție, o încântare. Așa că dacă, debordez de energie uneori să nu vă speriați, dacă vi se pare că sunt prea exuberantă, e doar bucuria de a vă revedea și cred că dacă nu m-aș cenzura un pic, ar fi și mai și!! (acum vă dați seama de ce au parte uneori copiii mei: smotoceli, pupici, îmbrățișări la maxim!!)

Citisem un articol că dacă o persoană nu a reușit să își închege prietenii până la facultate, după nu mai are nicio șansă, tot ce va avea vor fi doar vecini sau colegi, dar nu prieteni, că adevărații prieteni sunt cei din liceu sau facultate…..Apoi, la lansarea de carte a Ioanei Chicet Macoveiciuc, Petronela Rotar a spus că dacă prieteniile tale la 40 de ani sunt tot aceleași pe care le-ai avut la 20 de ani înseamnă că nu ai evoluat deloc…. Personal, cred că ambele definiții sunt absolute, deci numai parțial adevarate!

Uitându-mă retrospectiv, constat că fiecare perioadă din viața mea este marcată de prietenie. Și din toată perioada respectivă chipul prietenei/lor din acea perioada răsare ca o piatră prețioasă, luminează amintirile din acea epocă. Evident că pe lângă cea mai buna prietenă mai erau și alte persoane dragi, dar aceste figuri lumineaza totul ca un far și totul se constituie în jurul lor! Ce ar fi fost viața mea fără acești prieteni nici nu îmi pot imagina. Nu am avut nicioadată prea mulți prieteni, timiditatea m-a ținut mereu la distanță de oameni, timiditatea și teama de a nu deranja sau frica de a nu fi respinsă! Dar, puținii prieteni pe care i-am avut, au fost din toată inima mea, cu toată drgostea. Nu, asta nu înseamnă neapărat că și eu eram cea mai bună prietenă pentru ei. Dar, felul în care noi ne aveam și ce aveam era suficient, așa s-a constituit viața mea, cu ei, altfel nu se putea.

În mica copilarie, lumina mi-a fost dăruită de o prietenă pe care o îndrăgeam și o admiram nespus. Aș fi dorit să fiu exact ca ea. Mai târziu, în școala generală, o altă prietenă frumoasă mi-a incălzit inima și au mai fost evident, alte figuri dragi pe lângă ea. Liceul nu mi l-aș putea imagina fără prietena mea, de care eram nedespărțită, mereu împreună, la școală, acasă, în vacanță chiar, în timpul liber. La facultate nu mai eram cu nimeni din lumea mea anterioară dar viața mi-a adus-o pe prietena mea care mi-a luminat acei ani și alături de care am încercat și am învățat atât de multe lucruri. Iar anii de după nu m-au lăsat așa, mi-au trimis pe lângă prietenele minunate dinainte, prietene noi cu care să trăiesc clipe frumoase.

Toate au un loc mare în inima mea și amintirea clipelor petrecute împreună mă încalzeșeste. Poate că acum lucrurile nu mai stau chiar așa ca atunci de mult când ne-am cunoscut, dar e normal, nu? Nici noi nu mai suntem cei de atunci, dar orice revedere (fizică sau la telefon sau doar pe facebook) este pentru mine o bucurie. Cum ar putea fi altfel ? Căci toate prietenele mele sunt așa : frumoase, blânde, inteligente, inimoase, vesele, altruiste. Prietenii sunt familia pe care ne-o alegem!

Dacă vă place slova mea, dați like și pe Facebook : mamide2!

credit foto : happy friendship day / webneel.com

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s