De vreo câteva zile merge cu scaunelul peste tot! Nu, nu e ca și când ar fi o jucărie nouă, acum descoperită. E scăunelul moștenit de la fratele ei, dar abia acum și-a dat seama cu adevărat la ce-i folosește. (Între timp a mai primit unul cadou, dar nu i se pare la fel de atrăgător).

Și iată cum un obiect banal care nu era aproape deloc băgat în seamă a devenit dintr-odată ajutorul de nădeje, amicul de nedespărțit al Amyrei și lucrul de care restul persoanelor din casă se împiedică cel mai adesea. De fiecare dată când are nevoie să ajungă într-un loc mai sus, scăunelul îi sare în ajutor. Înainte, nu era nicio problemă să gătesc sau să pregătesc ceva la bucătărie, pe masă, la chiuvetă sau la aragaz; la fel nu întâmpinam mari dificultăți nici dacă era vorba să fac ceva la baie. Ei bine, de când a descoperit ce poate face cu acest scăunel, lucurile au luat-o razna de tot, libertatea ei a devenit maximă iar spațiul meu de desfășurare practic….redus la zero.

Dacă aveam un obiect la care nu doream să ajungă, hop îl trânteam pe masă, tăiam legumele, îi dădeam și ei câte una și între timp povesteam și cântam: uneori cu ea agățată de pantalonii mei dacă era mai moroconoasă, alteori, veselă, colaborând, vorbind, mai aducându-mi câte o jucărie….Ei bine acum, e mult mai greu. Căci scăunelul magic o ajută să ajungă sus la masă la mine, să îșî vâre degetele mici direct printre treburile mele, sa îmi fure ustensilele, legumele și mai grav, să mă țină într-o teamă continuă că se poate răni!

Și nu face lucrurile din întâmplare ! Nuuu! Totul este gândit și pus cap la cap, o adevărată strategie este pusă în aplicare pentru a-și atinge obiectivul! La ce vârstă se petrec aceste conexiuni neuronale, vă întrebți poate ?? La 1 an și 2 luni!! Exact!

Așadar, să luăm un exemplu banal : am nevoie să pregătesc o ciorbă (nu știu de ce dar la noi în casă se mănâncă și se gătește cam mult L ). Deci pregătesc toate cele necesare și după ce spăl și curăț pe repede înainte legumele sau/ și carnea, trec la masă să le decupez frumos. Încerc să fac totul super rapid și înainte să curăț terenul de eventuale capcane, dar nu am nici o șansă: spionul e mereu pe urmele mele. Scaunele mari sunt împinse bine sub masă, eu sunt bine țintuită pe picioare și mânuiesc cuțitul cu mare grabă. Dar micul spion, după ce mă cercetează și ceartă fie din priviri, fie vocal, începe să caute soluții pentru a ajunge la mine : împinge scaunele, mă interceptează, încearcă să mă disturbe, să mă facă să renunț la ceea ce fac, să mă depărteze de locul faptei.

Dacă nu reușește caută soluții pentru a ajunge acolo: Da ACOLO unde nu i se permite și unde se întâmplă ceva fără ea! Se uită în jur, caută (tu ai impresia că a plecat și respiri ușurată) și vine cu el: CU SCAUNELUL!! Îl apropie de scaunul mare, vede că nu se poate, îl dă mai în spate, așează stângaci scaunul mare, apoi împinge scăunelul lângă scaunul mare: pericolul nu mai poate fi îndepărtat!!! Urcă cu dibăcie pe scăunel, de pe scăunel pe scaunul mare și gata la masă!!! Triumf !! Inutil să te muți pe blat, aceleași mișcări sunt puse imediat în practică pentru a ajunge la țintă! Perseverența e maximă iar rezultatele nu se lasă așteptate.

Nu mai trebuie să menționez că spălatul pe mâini la baie nu mai are niciun secret, doar un stres pentru mine, care nu știu unde să mai ascund tot! Scăunelul salvator este acolo ca să o ajute să ajungă unde trebuie!

Mă bucuram că nu poate urca pe canapea, fiind mai înaltă, nicio problemă: cu scăunelul se poate urca oriunde: pe canapea, pe fotoliu, pe mobilă!!

De-asta mă supăr eu când aud oamenii spunând că-si doresc să-și vadă copiii crescând repede mai mari: nu vă grăbiți oameni buni, timpul trece extrem de repede, ei cresc mari într-o clipă, se transformă și dintr-o dată ne trezim că ne-am dori sa fie iar mici și să încapă la pieptul nostru! Să ne bucurăm de fiecare etapă, să-i urmărim cu atenție, să le fim alături și să participăm la acest miracol al creșterii lor pentru că e MAGIC și IREPETABIL!

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Vă aștept pe Facebook, mamide2.com !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s