A-ler-tă ! A-ler-tă! Se auzi înfundat în difuzoarele pufoase ale stației de supraveghere de la centrul de comandă. Era pentru prima dată după multă, multă vreme când pornea alerta pe planeta Pufoşenia din galaxia Ghemotoc. Așa că toți angajații stației de supraveghere rămaseră inițial muți de uimire. Nici măcar nu îşi mai aduceau aminte cum trebuie să acționeze în caz de alertă. Comandantul suprem, o superpufoşenie roz cu ochi mari migdalați, conovcă cu un glas dulce și gingaș,  ședință de urgență. Toți șefii de departamente, pufoşenii care mai de care mai drăguțe și viu colorate se îngrămădiră spre sala mare  de ședințe. Această sală era folosită în mod normal pentru pregătirea festivalului anual “Pufoinvenția”. Masa de ședințe era din vată de zahăr roz, scaunele erau mici norișori pufoși albi iar pereții erau acoperiți de pampoane pufoase și moi de toate culorile. Lângă fiecare scaun-norişor era o tavă ademenitoare menită să îndulcească deciziile juraţilor şi să le sporească inspiraţia : o ceşcuţă cu cea mai fină ciocolată caldă  din care se ridica în aer un mic firicel de abur; o bucăţică din cea mai fină şi aerată ciocolată era alături; o prăjiturică plină cu cea mai cremoasă cremă îi ademenea din farfurioarele roz; o minivată pe băţ era înfiptă într-un norişor pufos de bezea. Sala era o adevărată oază de relaxare.

De data aceasta însă nimeni nu arăta prea relaxat şi nici chef nu aveau să savureze minunăţiile din farfurii. Toată lumea se întreba de ce pornise alarma, ce se întâmplase şi cum acest lucru avea să le afecteze viaţa pufoasă. Doar Blănosul de la Departamentul de Vânzări Directe nu se putea abţine şi devoră cu poftă vata pe băţ, apoi îşi înfundă pe sub musăţile stufoase şi bezeaua. Era pregătit sa îşi soarbă ciocolata caldă când remarcă privirile cercetătoare ale celorlaţi, aşa că aşeză cuminte ceaşca la loc în farfurie şi se cufundă ascultător în norişor.

Comandantul aşteptă să se facă linişte deplină în sală, îi privi pe fiecare dintre ei şi apoi rosti cu cea mai fermă voce de care era capabil :

  • „Dragi colegi, probabil v-aţi dat seama că ceva grav s-a întâmplat! După cum aţi auzit, în toată staţia de supraveghere a pornit alarma care anunţă stare de alertă pe planeta Pufoşenia. Noi suntem recunoscuţi în întreaga galaxia Ghemotoc şi chiar în întregul Univers pentru pufoşenia noastră extremă. Totul în viaţa noastră este pufos : de la scaunele pe care ne aşezăm, mesele pe care mâncăm, paturile în care dormim, hainele pe care le purtăm şi până la alimentele pe care le consumăm. Ultimul caz de alertă a fost acum 200 de ani, pe vremea străbunicilor noştri, când într-un colţ îndepărtat al galaxiei se născuse un pui de ghemolână fără puf!! Vă daţi seama că acest lucru nu putea fi admis în galaxia Ghemotoc iar străbunicii noştri au au apleat atunci la cei mai buni savanţi ai vremii pentru a pufoşi puiul de ghemolână. Atunci a fost inventată soluţia de pufonire extremă şi în urma unui tratament intens de 6 săptămâmi, puiului de ghemolână a început să îi apară puful.”
  • „Care este de data aceasta cauza alertei, comandante?”, întrebă Merinosul, şeful departamentului Comercial.
  • „Se pare că problema este de data aceasta mult mai complicată şi vine tocmai din galaxia Calea Lactee, de pe planeta Pământ”
  • „De pe Pământ”…. Murmurară toţi în cor nevenindu-le să creadă că ameninţarea putea veni de atât de departe şi mai ales de la o planetă care după nume nu părea să aibă nimic, dar nimic de-a face cu Pufoşenia.
  • „Poate e o greşeală, încercă Blănosul să-i liniştească. „Ce ameninţare pentru cea mai pufoasă planetă din Univers poate veni de la o planetă atât de …nepufoasă ca Pământ?”

Comandantul îi asigură că lucrurile erau cît se poate serioase :

  • „Dragilor, voi ştiţi care e pasiunea mea supremă, nu ? Ştiţi că sunt fan brânză şi prin urmare serviciile noastre secrete urmăresc tot ce mişcă în Univers în materie de brânză. Ştiţi că cercetătorii noştri lucrează necontenit la găsirea formulei de brânză cea mai cremoasă, cea mai pufoasă şi cea mai aerată. Până acum am avut supremaţia!”
  • „Şi acum ? Ce s-a întâmplat ? Nu se poate să fi inventat alţii o cremă de brânză mai pufoasă decât crema noastră de brânză”, îşi manifestară îngrijorarea şi neîncrederea şefii de departamente.
  • „Din păcate nu este deloc o alarmă falsă”, reluă Comandantul. „Avem aici dovada vie !” zise acesta împingând un cărucior plin vârf de cutiuţe mici albe, pe care scria Delaco. „Erau la ofertă şi i-am rugat pe agenţii secreţi să ia mai multe” adăugă Comandantul când văzu privirile dezabrobatoare ale colegilor.
  • delqco

Pufoşeniile luară cu neîncredere cutiuţele de cremă de brânză Delaco şi începură degustarea. Au fost cuceriţi de la prima linguriţă; papilele gustative executau un dans nebun şi frenetic iar sefii se pare că uitaseră de orice urmă de decenţă ori cumpătare căci dădeau gata cutiuţă după cutiuţă. Când nimic nu mai era de „degustat” se trântiră satifăcuţi în norişorii lor.

  • „Ei bine dragilor, se pare că am avut dreptate!”spuse Comandantul.
  • „Şi nu se mai poate face nimic, nimic ?”, întrebară alarmaţi şefii de departamente. „Cercetătorii noştri nu pot crea o brânză mai cremoasă?”
  • „Ei bine, se pare că nu! Conform scării de valori care măsoară nivelul de pufoşenie al brânzei, crema de brânză Delaco are gradul 10, iar la noi brânza cea mai pufoasă are de-abia gradul 7. Este deci imposibil de egalat, nu mai zic de depăşit!”

Suspine adânci se auziră printre şefii de departamente care în plus acum erau şi dezamăgiţi că nu mai pot mânca acea minunăţie de cremă de brânză, al cărei gust le rămăsese adânc în memorie. Comandantul reluă :

  • „În lumina acestor dovezi şi ţinând cont de faptul că cercetătorii noştri se declară neputiincioşi, îndrăznesc să supun votului vostru următoarea propunere : Să aducem brânza Delaco şi la noi! Dacă nu o putem crea, măcar să ne bucurăm de ea! Ce părere aveţi? Încheiem un contract cu Delaco pentru livrări zilnice către Planeta Pufoşenia?”

Propunerea fu adoptată cu unanimitate de voturi!!! Populaţia fu anunţată şi starea de urgenţă fu ridicată. Iar şefii de departamente se gândeau deja la următoarele cutiuţe de brânză pe care aveau să le savureze în curând şi fără limită.

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2017.

Credit foto : promoţie pufoasă /delaco fan brânză :  Aici

Posted by:lauragherghe

3 replies on “Alertă pe planeta Pufoşenia!

Lasati un comentariu