Da, este luni din nou şi este rost de prăjitureală, după cum v-am obişnuit.

În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru că săptămâna trecută nu am reuşit să fac nicio prăjitură. Din păcate, evenimentele triste din familia mea m-au împiedicat să fac asta şi să fiu alături de voi. Dar, trebuie să mergem înainte şi să încercăm să păstrăm din toate ale vieţii ceea ce e bun şi frumos.

Aşadar, după cum v-aţi obişnuit trebuie să fie ceva simplu, uşor şi gustos.

Iar astăzi, din lipsă de timp şi….ingrediente, am ales să fac brioşe cu afine. De ce? Pentru că am o grămadă de afine de pădure la congelator şi pentru că sunt foarte sănătoase.

Ei bine, e un fel de a spune „să fac” căci de făcut le-a făcut de fapt Arthur, care nu m-a lăsat nici să sparg un ou, a vrut să facă el tot!

Eu doar am pregătit ingredientele şi i-am dat indicaţia simplă : amesteci ingredientele lichide şi apoi pe cele solide. La final adaugi lichidele în solide, omogenizezi totul şi gata.

Bine, e clar că la fiecare nou ingredient adăugat mă întreba dacă e OK. 🙂

Iată deci ingedientele:

  • afine (vreo 250 grame,  vreun un bol )
  • 2 ouă întregi
  • 120 ml ulei
  • 200 – 250 gr făină
  • O lingură de praf de copt
  • 130 gr zahăr brun
  • Nucă de cocos …vreo 3 linguri
  • Esenţă

 

20170320_173804.jpg

Aşadar, i-am spus lui Arthur să înceapă cu ouăle. Le-a spart şi le-a bătut puţin, cât a putut el. Apoi a adăugat uleiul şi a amestecat ouăle cu uleiul. La final a răsturnat afinele şi esenţa şi a amestecat bine!

20170320_173959

Într-un alt bol i-am spus să amestece ingredientele solide : A pus făina, zahărul, nuca de cocos şi praful de copt.

Şi pentru că îmi mai rămăsese ceva nucă măcinată de la mucenici am zis eu să adaug şi nişte nucă, aşa că am pus acolo vreo 2 linguri.

20170320_174356

După ce a învârtit cu lingura de câteva ori în ingredientele solide ca să le amestece bine, dând un pic şi pe el şi pe masă din excel de zel şi lipsă de îndemânare am decis că putem să combinăm conţinutul celor 2 boluri : aşa că a pus lichidele în solide şi a învârtit din nou- Aici am intervenit eu un pic deşi nu ar fi vrut deloc, dar compoziţi a e cam vârtoasă şi mânuţele lui nu reuşeau să ajungă până la fundul bolului pentru a omogeniza compoziţia.

Deci, avem compoziţia gata, eu am pus hârtiile de brioşe în tavă şi apoi am început amândoi să umplem formele cam pe 3 sferturi. La cuptor acestea vor creşte frumos.

Într-un sfert de oră la 220 grade eu zic că sunt gata dar fiecare îşi cunoaşte mai bine cuptorul, deci pentru siguranţă înfigeţi o scobitoare şi urmăriţi prin geam să fie bine crescute.

Poftă bună să aveţi şi spor la colorat buzele şi dinţii !

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Vă aștept pe Facebook, mamide2 !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s