n-DAD-AND-KIDS-628x314** Aţi văzut cum e el serios, îmbrăcat la costum ori nu, competent şi foarte concentrat când face ceva … important, evident!! Nu ai fi gândit niciodată că îl vei vedea pe acest bărbat puternic, deştept şi priceput, de care te-ai îndrăgostit, târându-se pe sub mese sau scaune cu un copil mic în spate care râde cu gura până la urechi şi îi dă pinteni să meargă mai repede, nu ?

** Mai ştii când se supăra şi îţi trăgea câte o privire furioasă pentru că i-ai umblat în lucruri sau i-ai schimbat ordinea sau mai grav, ai făcut ordine în lucrurile lui!!! Se pare ca nimic din arsenalulul lui de luptă şi apărare a teritoriului nu mai funcţionează de când cineva mic şi gingaş îi scotoceşte printre lucruri, i le gustă , i le trânteşte, i le împrăştie…. te rog nu zâmbeşti în faţa lui, lasă-l să creadă că măcar cu tine nu şi-a pierdut…. „the look”!

dad.png

** Da, el era adeptul nopţilor albe, al distracţiilor până în zori, al ieşirilor cu prietenii oricând, oriunde! Tu erai cea care nu prea aveai chef sau erai obosită sau aveai altceva de făcut şi erai bombănită mereu! Cine ar fi crezut că o să vină ziua în care ieşitul în club sau statul până dimineaţa i se vor părea sporturi extreme şi fără rost ?

**Era o vreme când El avea emisiunea preferată, tabieturi, timpul lui pentru el….e drept că şi acum îl are dimineaţa, la asta chiar nu poate renunţa deşi… îşi pune ceasul cu o jumătate de oră mai devreme tocmai pentru a sta liniştit în bula sa!

** N-ai fi crezut că va accepta vreodată să vă luaţi vacanţă la un hotel de 4, 5 stele! I se părea că sunt bani aruncaţi pe fereastră, că eşti prea fandosită, că de dormit se poate dormi bine şi la 2, 3 stele/ margarete! Ei , asta pînă să aprecieze cu adevărat ce e somnul!!! Cine ar fi crezut pe atunci că poate dansa până la 7 dimineaţa cu un copil plin de colici în braţe?

baby-20339_960_720

** Îţi aduci aminte cum, atunci când mergeaţi în vizită sau vă întâlneaţi cu familii care aveau copii mici, el făcea ce făcea şi se fofila, nu avea răbdare nici să se joace prea mult, nici să răspundă provocărilor lor! Te-ai fi gândit ca peste ani îi vei urmări cu gingăşie şi încredere cum povestesc ei despre tot şi toate?

** Caracterele diferite se atrag, spune o vorbă…aşa o fi dar au şi de furcă tare unul cu celălalt. Şi când unu e pe stilul : „dimineţile sunt cele mai frumoase, magice şi nu trebuie nicicând pierdute” iar celălalt e pe stilul : „măcar în week-end să doarmă omul pînă la 12…” e clar că apar nişte divergenţe! Ei las’ că acum eşti răzbunată când copiii din dotare îi dau trezirea indiferent de zi la acceaşi ora!! Şi nu e 12, nici 11, nici măcar 10….nu mai continuii! J

** Când a aflat că eşti însărcinată i s-au umezit ochii de bucurie…prea multe nu a putut spune, nici nu prea se pricepe ce-i drept, dar a fost suficient să îţi dai seama că e de bine. Apoi, pe parcursul sarcinii a avut grijă să te menajeze cât poate (deşi îţi aduci aminte că mereu te lua peste picior, că „eşti gravidă, nu bolnava” )… doamne câte ape îl treceau de fiecare dată când mergeaţi cu maşina pentru că drumurile noastre sunt aşa cum sunt iar tu fiecare linie de tramvai tarversată sau pietricică ori denivelare trecută o resimţeai direct în uter! Săracul, cum îşi imagina la fiecare obstacol că pierzi sarcina….

Da, concluzia e că taţii sunt buni la casa omului, mai cârcotaşi, mai neştiutori sau atotştiutori (cum se cred ei), mai puternici sau mai fricoşi uneori decât voi, mai serioşi dar şi mai glumeţi în punctele /momentele esenţiale. Şi e bine când mai e şi câte un eveniment dedicat lor, taţilor cum e cel de mâine seară  : „Modern Dad’s Challenge“, eveniment gratuit.

Tătici, se anunţă interesant şi distractiv, deci…

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Vă aștept pe Facebook, mamide2 !

Credit photo : aici şi  Pixabay.com aici (tata nisip) / aici

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s