Desenele animate, o Doamne ce le mai duceam dorul în copilărie și asta pentru că aveam parte de ele atât de rar : o singură dată pe săptămână! Așa că de-abia așteptam să văd ce se mai întâmplă, de ce aventuri mai au parte Ciocănitoarea Woody, Veverițele Chip & Dale, Tom & Jerry și evident, Mickey Mouse, the King of all.

logo_disneyjunior

Am rămas cu nostalgia acelor frumoase desene, la care îmi aduc aminte că ne uitam toată familia cu mare drag. Erau momentele noastre de râs și distracție împreună. De când am devenit mămică am redescoperit volens-nolens, desenele animate și oferta în acest sens, care … nu mai seamănă deloc cu ceea ce știam eu!!

Mickey și piloții de curse2

Nu sunt deloc o fană a lăsatului copilului la desene animate în fața televizorului dar nu sunt nici un zbir care nu permite deloc copilului accesul la acestea. Așa că, de la vârsta la care copilul începe să dea semne de interes pentru lucrurile din jurul lui, să fie deschis spre exterior și să aibă răbdarea descoperirii, am început să îl las pe fiul meu (și de curând și pe fiica mea) să se uite la desene animate. La început mai puțin, apoi aplicând regula celor 3 (desene la care avea voie).

Am avut plăcerea să descopăr că au apărut canale de desene animate cu programe educaționale speciale, adaptate copiilor foarte mici sau de vârstă preșcolară.

Iar eu am făcut din desene un aliat al meu, un ajutor sau un timp special al nostru : pentru că, da, la desene animate nu îl lăsam doar pe el să se uite, ci ne uitam împreună.

La început, desenele noaste erau mult vorbite de „mine”, explicându-i adesea ce vede, ce se întâmplă, mai apoi punându-i lui întrebări, verificând dacă a înțeles, încurajându-l să participe activ sau repetând eu, de exemplu, după personajele din desene sau răspunzând întrebărilor acestora. Astfel, cele câteva minute de desene animate deveneau prilej de învățare pentru el dar și momente de relaxare sau timp partajat frumos împreună. Copilul mă simțea acolo, prezentă și interesată de ceea ce și lui îi plăcea!

Mickey și piloții de curse3

Nu mică mi-a fost surpriza (pozitivă :)) când am descoperit prima dată postul Diney Junior și am vazut că serialele difuzate erau concepute să atingă diferite arii de dezvoltare ale copilului, precum cea emoțională, socială ori cogntivă dar și să stimuleze abilități de gândire, etice ori creative.

Ulerior, după ce a mai crescut un pic, mi s-a întâmplat, să fiu surprinsă de fiul meu care îmi spunea lucruri pe care le învățase din „desene animate”, informații sau cuvinte chiar. Unul din serialele pe care le urmăream împreună era „Clubul lui Mikey Mouse”.

Cred că nu există copil sau tandem copil-părinte care să nu se fi bucurat măcar o dată împreună de un episod din Clubul lui Mickey Mouse, care să nu fi țopăit măcar o dată pe melodia „hot dog” sau care să nu fi răspuns activ la întrebările lui Mickey.

Mickey și piloții de curse4

Atât de îndrăgit devenise Mickey de către Arthur încât personajul pe care l-a dorit la ziua lui la aniverările de 3 și 4 ani a fost nimeni altul decât Mickey Mouse!! Întrebându-l zilele astea despre Clubul lui Mickey Mouse, mi-a spus că, de fiecare dată când se uita la un episod se întreba cum să facă să aibă și el un ajutor din acelea ca Mickey și niște mic-unelte care să îl scoată din orice situație!  Zău că mi-aș dori și eu așa ceva!! 🙂 ….dar nu stiu de une sa fac rost …

De curând, am aflat că Disney Junior pregătește o nouă surpriză copiilor:

Pe 22 aprilie la ora 10:30 debutează un nou serial, „Mickey și Piloții de Curse” în care, eroii îndrăgiți, Mickey, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald, îi vor antrena pe cei mici în numeroase aventuri educative, pline de umor dar și de învățăminte.

De data aceasta, Mickey și gașca lui de prieteni ne vor distra de la volanul unor mașini speciale, ne vor duce în curse amuzante și pline de peripeții în jurul lumii dar și prin orașul lor natal, Hot Dog Hills. Frumoasele Minie și Daisy au propria afacere de succes, Ajutoarele Abile, și ca orice ajutoare, vor rezolva probleme și vor da o mână de ajutor tuturor celor care au nevoie.

Mickey și piloții de curse1

Am o bănuială că, deși programul se adresează copiilor cu vârste între 2 și 7 ani, copilul cel mare va rămâne în fața ecranului „doar e vorba de curse de mașini”, iar pasiunea lui cea mai mare sunt Mașinile și că, de data aceasta, ni se va alătura un nou sușinător al lui Mickey!

Vă las cu trailerul ! Aventuri frumoase să avem  :

 

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Și dacă nu e prea mult, dați un like paginii de Facebook, mamide2 !

 

Posted by:lauragherghe

One thought on “Cu toată viteza înainte în cursa de mașini cu Mickey și gașca lui

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s