N-am fost niciodată vreo silfidă dar nici pufoșenia întruchipată n-am fost. Eram așa între ape, dar nu mă deranja. Probabil că la starea asta de acceptare a mea contribuia mult educația primită în copilărie. Mama nu a fost niciodată o femeie slabă. Copil fiind, îmi aduc aminte cum râdeam cu drag de colaceii ei, trei la număr, și ea râdea deopotrivă cu mine, scăldându-mă în voie bună drăgostoasă. Așa mi s-a plantat inconștient în cap ideea că așa trebuie să fie maternitatea, că atunci când spui « mamă », cumva spui și « colăcei drăgălași » (da, știu, vă gândiți, cum pot vreodată colăceii să fie drăgălași ? Dar, serios, că la o mămică fix așa erau !).

In plus, venea și confirmarea verbală, că dacă n-ar fi el, logosul care să facă să existe, multe lucruri n-ar mai fi ceea ce sunt și n-ar avea puterea pe care o au. Așadar ideea că o femeie adevărată trebuie să aibă și ceva în plus pe lângă mușchi pe oase pentru a fi frumoasă, a fost bine înfiptă din totdeauna în căpșorul meu ! Așa credea mama, așa și spunea, așa credea și tata. Și ce spune mama e lege, nu ? Mai ales în copilărie ! Plus că nu era moda skinny pe nicăieri !! Ulteiror, au fost scandalurile cu modele moarte de inaniție, anorexice ori bulimice și lumea a intrat pe un făgaș, zic eu normal, acum ! Adică nici să idolatrizeze frumusețile rubensiene dar nici să adore radiografiile.

Principiul de corp/om frumos fiind dat așa cum e și firesc mai ales de modul sănătos de trăi – alimentație, sport și îngrijire ! Această triadă cred de fapt că este cheia fericirii și a sănătății ;

cheia pentru ca oricine să se simtă bine în corpul său și cu sine. Adică fix așa cum eu, de ceva vreme, nu mă mai simțeam. Și, nu lucrurile nu țin numai de numărul de kilograme în plus pentru că sunt destui oameni mai plinuți care se simt foarte bine cu ei și transmit o bună dispoziție și un optimism greu de egalat. Ci toate lucrurile sunt cumva legate între ele, dar dacă ajungi, tu în corpul tău fizic să nu te mai simți bine, înseamnă că pe undeva triada s-a destabilizat. Fie alimentația, fie sportul, fie îngrijirea!

20170330_164021.jpg

Ei și aici probabil e marea problemă a multora dintre noi, mai ales după ce rămânem cu ceva kilograme după naștere: că destabilizăm triada din toate părțile !! Sport, nu zic că nu facem dar nu organizat ci în sistem de hei rup : spălat, călcat, gătit, alergat după copil prin casă, prin parc, pe stradă, prin magazine, ridicat greutăți ( bagaje, copil, tricicletă, motoretă, cărat copil în cârcă, brațe….). Și zău că acest tip de sport nu ajută anumite grupe de mușchi, ba dimpotrivă, parcă ajută la acumularea de pufoșenii prin părțile esențiale.

Alimentație – aici, trebuie să recunoaștem, că cel puțin de când suntem mame, suntem mult mai atente la acest aspect. Gătim mai sănătos, învățăm să alegem alimente mai sănătoase, să citim etichetele produselor…Problema mare este însă organizarea!! Nu găsim timp să mâncăm când trebuie, cât trebuie ori la ore rezonabile. Și, pe lângă toate astea, mai deprindem ceva obiceiuri nu prea sănătoase odată cu mămicenia : terminătul din farfuria copilului, mâncatul mult fix seara târziu și … dulciurile (the forbidden thing) pe care ajungem să ni le dorim mai mult și să le mâncăm (uneori pe ascuns) tocmai pentru că încercăm să îi ținem departe pe copii de ele!!

Și al treilea element al triadei – îngrijirea – e puternic destabilizat ! Timpul alocat îngrijirii noastre, ca femei, ajunge să se diminueze drastic după ce ajungem mame, mai ales dacă prin jurul nostru nu sunt deloc persoane doritoare să înțeleagă ori să dea o „oră” de ajutor din când în când. Un lucru este totuși îmbucurător, faptul că devenim mult mai atente cu produsele pe care ni le cumpărăm! Ca și în cazul alimentelor, alegem produse cosmetice de o calitate mult mai bună, avem grijă ca acestea să nu conțină parabeni ori parfum, să nu aibă alergeni și să nu fie testate pe animale și să fie cât mai naturale!

Dar toate lipsurile menționate combinate cu kilogramele deja acumulate ori rămase după naștere, fac ca privitul în oglindă să fie mai raruț, eschivat și asta nu numai din cauza timpului! Iar problema tinde să se acutizeze ca de obicei, înainte de vreun eveniment important, ori înainte de vară! Daaaa, vara mult așteptată și dorită dar, care nouă femeilor (acum – nu mai contează dacă măritate, ori nemăitate, cu copii sau fără) ne dă mari bătăi de cap!

Așadar, pentru că vine vara și vremea bună și nu îmi place deloc ce văd în oglindă (și eu, ca multe dintre voi) am început un plan de atac – și ca lucrurile să meargă bine am zis să o fac pe mai multe fronturi : alimentație, sport și îngrijire.

Eu, genul sportiv, nu am fost niciodată prea tare, dar îmi propun să găsesc acea activitate fizică (plăcută) și pe care să învăț să o fac regulat. Pe plan alimentar, cred că am îmbunătățit stilul de lucru și viață în bucătărie (am mai vorbit eu despre asta aici), dar mai am de lucrat la capitolul organizare și cred că nu e imposibil de realizat. Minunea cu orele fixe poate e greu de ținut dar măcar principiul de 2 gustări și 3 mese principale să fie respectat, fără ronțăielile inutile și continue, ori dimpotrivă, fără mese principale sărite din lipsă de timp.

20170401_205927.jpg

Pe partea de îngrijire, am testat un kit anticelulitic bio de la BEMA de care, incredibil, dar sunt foarte mulțumită. Ceea ce m-a atras foarte tare a fost faptul că este un produs certificat eco, care nu conține parabeni ori coloranți artificiali, nu conține nikel, crom ori cobalt; nu are organisme modificate genetic ori alcool.

A doua surpriză plăcută a fost faptul că nu este o simplă cremă anticelulitică ci este un adevărat program anticelulitic, structurat pe faze de atac și întreținere !

Dar un program pe care fiecare îl poate aplica acasă singur, fără probleme, chiar și o mămică fără prea mult timp la dispoziție, garantat și verificat !

Kitul anticelulitic conține un tub mare de cremă (Fango) care are menirea de a acționa în faza de atac pentru eliminarea excesului de fluide. Acest lucru se realizează după ce organismul este pregătit prin aplicarea fiolelor de loțiune termoactivă. Efectul tonifiant este realizat apoi prin crema Dren care se folosește în fazele de întreținere ale programului.

Programul durează 16 zile și este structurat cam așa :

 • Faza atac/intensivă:
  • ziua 1 : Lotiunea Termoactiva + Crema Fango + Pantalonii Bema – inclusi in kit ori folie în cazul în care preferați așa. Eu, personal, am folosit o singură dată folie, în rest mi s-a părut că mă împac mult mai bine cu pantalonii din kit
 • Faza întreținere
  • Zilele 2, 3, 4 : Crema Dren
 • Faza atac :
  • Ziua 5 : Lotiunea Termoactiva + Crema Fango + Pantalonii Bema
 • Faza întreținere :
  • Zilele 6, 7, 8 : (crema Dren)
 • Faza atac :
  • Ziua 9 : (Lotiunea Termoactiva + Crema Fango + Pantalonii Bema)
 • Faza întreținere :
  • Zilele 10, 11, 12 (Crema Dren)
 • Faza Intensiva
  • Ziua 13 (Lotiunea Termoactiva + Crema Fango + Pantalonii Bema)
 • Faza întreținere :
  • Zilele 14, 15, 16 (Crema Dren)

Nu sunt un om foarte organizat, dar de data aceasta, mi-am propus și am reușit să mă țin de program și nici nu a fost greu. Mi-a plăcut foarte tare că este atât de serios și de atent conceput și că poate fi făcut acasă, fără mers la saloane, ori învinețit de picioare de diverse doamne care fac masaj anticelulitic în „stil barbar”.

Faza de întreținere nu durează mai mult decât aplicarea oricărei creme anticelulitice obișnuite iar în faza de atac, poți face orice activitate având pantalonii Bema și crema Fango pe tine.

Eu am și culcat copilul seara, am și făcut treabă prin casă fără probleme. De fapt, cred că, cu cât stai ai mult cu atât mai bine, și nu te incomodează cu nimic.

20170401_205835.jpg

Dar ce mi-a plăcut și mai tare e faptul că am avut rezultate! În primul rând, marea problemă a celulitei e de fapt retenția de apă în organism! Ei bine, s-a întâmplat ceva foarte bun : am observat că pielea a devenit mult mai fermă la atingere, mai tonică, ca și când aș fi făcut sport (și nu am început deocamdată să fac ceva în acest sens).  Deci , crema acționează prin reducerea excesului de apă iar rezultatele chiar sunt vizibile după 2 săptămâni, ceea ce nu e puțin lucru deloc. Și ce am mai obținut eu în plus cu acest program, faptul că am reușit să mă țin de el și nu nu mi-a fost greu deloc. Deci am învățat că, dacă e voință se poate. Se poate un pic de îngrijire, se poate, un pic de organizare și cred că se poate și un pic de mișcare. Iar de la BEMA, pentru calitatea produselor lor și a ingredientelor naturale, mă voi orienta acum și pentru produsele de îngrijire copii.

În rest, ce să zic, hai cu vara că mijloace sănătoase de a scăpa de colăceii din dotare și celulita, avem.

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s