Mie îmi plac foarte mult prunele uscate, îmi cumpăr mereu de la piață indiferent de anotimp. Și cel mai tare mă bucur că ambii mei copii le mănâncă de asemenea cu plăcere. Prunele uscate îmi aduc aminte de copilărie, când alte fructe în afara sezonului nu prea găseai, doar prunele uscate. Făcea mama, pe vremea aceea, o mâncare de prune uscate, super bună.

Astăzi m-am gândit să fac o combinație între două din alimentele mele preferate : nucile și prunele uscate. Știu că le puteți servi și așa fără nicio problemă, fac obiectul unei gustări sănătoase și hrănitoare pe cinste. Dar poate că cei mici nu sunt chiar amatori, deci să le îmbrobodim un pic ca să le facem plăcute și celor mai mofturoși.

Ingrediente:

  • Alegeți vreo 15 prune uscate mari
  • 15 miezuri de nucă (puteți să le reconstituiți și din sferturi ori jumătăți)
  • 125 grame unt
  • 100 grame zahăr
  • 15 linguri apă
  • 100 grame nuci măcinate
  • 150 grame biscuiți măcinați
  • 40 grame ciocolată

IMG_20170522_110850.jpg

Procesul tehnologic:

Trebuie să vă atrag atenția că acest proces implică multă joacă, joaca cu prunele și compoziția în care se îmbracă, proces care se lasă cu murdărit și lins de degete, ceea ce poate duce la înjumătățirea compoziției, distracția mânuțelor mici și…(poate) nervii voștri.

Pașii :

În fiecare prună uscată se pune un miez de nucă sau se reconstituie unul din jumătăți /sferturi de miez de nucă.

IMG_20170522_111035.jpg

Pe foc, se pune într-o crăticioară zahărul și apa. Când zahărul s-a topit se adaugă untul și se lasă la topit. Dați jos de pe foc și adăugați cubulețele de ciocolată și amestecați până se omogenizeză. În compoziția rezultată, se adaugă nuca și biscuiții măcinați. Lăsați apoi să se răcească.

Luați din compoziție, așezați câte o prună plină cu nucă în mijloc și modelați în mână biluțe. Treceți apoi bilele prin nucă măcinată (alta decât cea pusă în compoziție) sau prin nucă de cocos.

Puneți la congelator pentru câteva ore apoi tăiați în 2 ori 4 și serviți.

IMG_20170522_164220.jpg

Mie îmi plac mult și gustul mă poartă în copilărie. Iar de vă întrebați de a mâncat și Amyra (la 1 an jumătate), daaaa, o jumătate și eu am făcut ditamai guguloaiele! Ce era să nu-i placă la nuci, prune și biscuiți dulci?

Ce ziceți, încercați și voi ?

Dacă nu vă plac prunele uscate, banuiesc că se pot face și cu smochine sau caise sau alte fructe uscate ce vă plac, dar deh, nu bag mâna în foc pentru rezultat, deși am un feeling că în orice combinație e delicios!!

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s