Cred că cei mai periculoși oameni sunt oamenii frustrați care nu își asumă acest lucru. Adică …. Treci frate odată peste asta !!

Cu toții suntem frustrați din diferite motive. Și asta încă din copilărie. Că ne doream libertate și nu o aveam, că ne doream jucăria pe care o vedeam la altcineva sau în vitrina magazinului și ni se spunea că nu sunt bani. Că am fi dorit să mergem la mare, munte, banchet, discotecă și de fiecare dată nu se putea, nu era voie. Erau și frustrările de ordin fizic : că ești mic, slab, gras, ochelarist, timid, că ai coșuri, nas mare, țâțe mici și multe altele.

Mai apoi, ca adult, la frustrările din copilărie, pe care dacă ai fost capabil le-ai depășit sau nu, depinde de fiecare, s-au adunat altele : că nu ai un job ca lumea, că nu ai bani, că nu pleci în vacanțe (cât ai vrea),   că nu ai casă (dacă ai, că ai rate și nici măcar nu e mare), că nu ai mașină (dacă ai, că nu e o mașină de fitze), că nu ai prietenă (dacă ai, că nu te iubește sau nu te simți împlinit), că ai un șef dictator (dacă nu ai,….inventezi tu altă frustrare, gen că ai colegi nașpa), că nu ai prieteni, că pe tine nimeni nu te iubește…. …

Toate frustrările astea de adult le reactivează pe cele din copilărie și apar explicațiile de genul „păi, dacă atunci când eram și eu mic aveam aia și aia, făceam aia și aia, sigur acum aș fi fost altfel și aș fi ajuns altundeva” sau : „dacă ai mei aveau și dregeau aș fi ajuns și eu” saauuu, de ordin științific : „păi chiar studiile sociologice au dovedit clar că oamenii mici și grași nu au cum să ajungă mari șefi”….

Și uite așa, cu toate frustrările activate și reactivate cu care nu a învățat să conviețuiască sau să le depășească, omul nostru devine un încrâncenat : nu va pune geană pe geană până nu va avea cea mai tare mașină, cel mai cool job, cea mai super casă…. Sau un un posomorât, un Gică-Contra și un răzvrătit contra orice și oricând, un nemulțumit de viață și lume.

frustrarea-pe-facebook

Ferească Sfântul să te iei cumva de una din cauzele frustrărilor sale, că te-ai ars, lumea s-a prăbușit și începe potopul de injurii, de lacrimi ori de strâmbe pe la alții – după natura și puțința frustratului care a fost zgândărit în frustrarea sa. Acesta, nu va înțelege niciodată că poate celălalt a făcut doar o glumă sau că celălalt poate o fi un om normal care a trecut peste frustrările lui și care tratează viața cu umor, după cum nici prin cap nu-i va trece frustratului reactivat că pentru celălalt nu este alfa și omega! Pe bune!!

Să luăm doar câteva exemple întâlnite la tot pasul în societatea noastră modernă și mâncătoare de semințe pe banca din fața blocului:

 • Nu îndrăzni să îi spui unui gras că e gras!! Și nu care cumva să te arăți tu mai deștept și să îi spui cum ar trebui să procedeze ca să scape de burtă ! Dacă mai ai și proasta inspirație să arăți ce efecte dăunătoare poate avea asupra sănătății, ești ars. Grasul burtos va spune întotdeauna că „E doar un pic balonat”….sau poate te va trimite direct la origini : „bine că ești tu mai deștept”.
  • Hai că se poate mai mult : dacă vă place așa cum sunteți, foarte bine, asumați-vă! Nu e nimic mai plăcut decât un om împăcat cu el. Dacă nu vă place, dar nu v-ați decis ce să faceți, faceți haz de necaz ! Dacă vreți să faceți ceva, păi faceți: lăsați fast-food-ul în primul rând, sucurile și zahărul!
  •  
 • Înălțimea !!! O, ea înălțimea de la care ne privesc alții și deh, ai vrea și tu să îi privești, dar nu poți pentru că ești…. Pitic!!! Nu îi spune unui scund că e pitic!! Va tuna, va fulgera, va trânti, va buși! În sinea lui va da cu tine de pământ și își va jura că te va pune la punct și îți va arăta el. Toate acțiunile lui vor fi menite să arate că e mai bun, mai tare, mai realizat decât tine!
  • Pe bune? Frustrat pentru că eti mic ?? Ștefan cel Mare avea 1.56; la fel Napoleon și asta nu i-a împiedicat să fie oameni mari, iubiți, să aibă succes și să se simtă bine. Nu mai căuta scuze! Pune-ți tocuri (dacă ești fată J), stai mai departe când vorbești cu oameni de peste 1.80 (ca să nu ai dureri de ceafă J), fă tu glume cu pitici!
  •  
 • Nu îi vorbi unui adolescent, fată ori băiat de aspectul fizic! Nu îi spune vreodată unei puștoiace că are țâțe mici sau unui puști că are coșuri pe față! Va fi disperat, în depresie! Va crede că toată viața și succesul lui depind de asta, că e un ratat, că nimic bun nu se va alege de el! și va acționa în consecință!
  • Hai că există sutiene cu push-up! Sau gândește-te la toate actrițele alea mari care sunt adulate și care au țâțe mici! Hai că trece! Ai coșuri?? Grav!! Nu mai ieși din casă! Fă-ți prieteni care au și ei coșuri ! Glumesc! Fii tu însuți! Trec și astea! La unii mai repede, la alții mai greu….și caută niște soluții faine : gen stil de viață și alimentație sănătos : mâncat, culcat, sport, îngrijit știi tu…
  •  
 • Nu vorbi de coafuri și hair-stylist în preajma chelului! Nu te arăta trist și îngrijorat că îți cade părul când el și-a pierdut deja mai bine de jumătate din podoaba capilară! Va crede că o faci intenționat ca să-l faci pe el să se simtă rău! Că pe el nimeni nu îl iubește, că niciodată nu va avea succes, etc….
  • „Chelul” uită vorba aia : „părul prost părăsește capul deștept”. Hai, fii serios, tu nu ai văzut că acum e moda cheilor? Ai, n-ai păr, te tunzi la chelie ca să fii cool! Și mai ai un avantaj : te speli pe cap mult mai des i mai repede!
 • În cazul unor probleme în cuplu ale unor prieteni de-ai voștri….plecați în munți, dați-vă pierduți, până se potolesc apele! Orice ați spune ori ați face veți fi găsiți vinovați de părtinire, de neînțelegere, de răutate; întotdeauna vi se va zice că luați partea unuia sau altuia sau că îi judecați. Orice bună intenție a voastră va fi interpretată fix pe dos!! Nici cu ascultarea nu veți avea succes! Căci ei nu vin la voi ca să fie ascultați ci ca să li se dea dreptate, să găsească în voi un aliat împotriva celuilalt, și la final să vă învinovățească că ați fost părtinitor sau să pună în cârca voastră felul în care au decurs lucrurile. Deci, stay away!! Plecați în străinătate!! Dispăreți !
  • Hai că își vor da seama de intențiile voastre bune până la urmă! Fiți îngăduitori! Nu e ușor să treci prin astfel de momente! Doar fiți-le alături și ascultați-i! De asta au nevoie! Și nu mai luați și voi lucrurile atât de personal 

 

frustrare.png

Completați voi lista cu alte frustrări și frustrați dar luați vă rog viața cu umor sau haz de necaz! Hai să ne înghițim frustrările și să facem din ele aliatele noastre, dacă nu dăm înainte măcar să ne distrăm!

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Credit foto : frustrarea pe facebook/defecti.ro si frustrarile cisnadienilor cu minti /cisnadie.wordpress.com

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s