Lasă că știm noi că de fapt îți place să te vaieți și să te victimizezi!! Hmmmm….

Evident că de la o vreme nu te mai vaieți și nici nu te mai „victimizezi” pentru că oricum nu are nici un rost, nu te aude nimeni, iar show-off nu îți place să faci! Dacă era pe „show” ar fi trebuit să se vadă până acum! Dar probabil că nu faci mare lucru din moment ce nu se vede! Sau poate (dar acesta e un gând nebunesc), poate că le faci prea bine și de-aia nu se vede…

Am întâlnit în ultima vreme ceva persoane care spun în gura mare… că ele fac totul singure, că și-au crescut copiii singure, că se descurcă singure cum pot! Nu știu de ce, dar aceste persoane care fac totul „singure” sunt mai mereu „scoase din cutie”, cu manichiura la zi, cu părul spălat și proaspăt coafat și însoțite de câteva sacoși de cumpărături (de la magazine din alea pe unde tu nu ai mai călcat de ….multăăă vreme), drept accesoriu.

În preajma unor persoane atât de vocale, eu am tendința de obicei de a mă face și mai mică decât sunt și de a-mi pierde vocea. Parcă îmi e și rușine să zic că și eu la fel sunt, cam singură, ce să fac, asta e… doar dau încet din cap a aprobare tacită și mă uit la unghiile mele care nu au mai fost făcute de mult sau dacă e un caz fericit, au oja mâncată pe la toate colțurile (că nu am mai apucat să le șterg și oricum nu reușesc să le țin mai mult de o zi întregi).

shutterstock_76298749.jpg

Interlocutoarele vocale, pentru că au multe de spus, și oricum nu realizează când trec de la un subiect la altul, nici când schimbă registrul de la plâns și victimă la râs și răsfățată a sorții, nu rezistă să nu se laude cu ultimele achiziții sau cu ce au mai făcut, pe unde au mai fost, cu cine s-au mai întâlnit! Și ușor, descoperi, că de fapt, din singură, singurică cum își crește ea copiii mai este și o doamnă care vine la curățenie, nu mereu, așa de vreo 2 ori pe săptămână ! Și mai are o tanti care o ajută cu cei mici… în fiecare zi când trece să ia copilul mic de la grădiniță! Uneori o mai cheamă și dimineața când are nevoie, dar doar ocazional! În rest numai ea aleargă în toate părțile după copii la școală, la grădiniță, la cursuri, la after sau la salon, la sală, la birou….

Dar, acum e un pic mai liberă că a venit maică-sa! Daaaaaaaaa și are o zi întreagă programată la Spa! Și întâlniri cu prietenele la o șuetă mică sau la o cafea… Tu nu vii ? A, nu poți ! Da! Înțeleg și ele cum să nu!! Sunt atât de obosite încât nici nu au mai putut face față distracției din club de săptămână trecută! Dezastru!! Tu spui că nu ai mai fost în club de vreo 8 ani, adică, de când îl ai pe fiu-tu, de fapt de mai de mai nainte și te întrebi în sinea ta (că nu îndrăznești să lansezi întrebarea în eter) cum s-o putea, având copii mici pe care îi crești singură să mergi în club! Sau, se poate!! Dacă faci cu rândul cu soțul!

Aaaa, nu! Au fost împreună! Păi în week-end copiii stau la părinți ori la socri! Altfel nu ar avea cum nici ei să iasă!! Dar așa mai respiră și ei un pic după toată alergătura din săptămână!!! Îți dai seama!! Tu, de fapt, nu prea îți dai seama pentru că pe soacră-ta tu nu ai mai văzut-o de un an și atunci pentru că ați fost voi la ei! Iar pe maică-ta ai văzut-o mai acum ceva luni dar tot așa în trecere câteva ore cât ai fost tu în vizită pe la ei. Deci nu prea ai cum să îți dai seama cum e să îți plece copiii în week-end la bunici ori socri.

Nici cum e să mergi la coafor ori piață ori magazin fără copil; tu știi varianta cum e să probezi pe repede înainte o haină cu cel mic trăgând de draperia de la cabină, să faci cumpărăturile pe fugă cu cei mici trăgând în toate părțile. Nu știi cum e să îți spele, ori să îți facă curat și mâncare altcineva! Nici cum e să îți ia măcar cineva copilul de la școală (soțul nu se pune,da?)! Dar nu mai zici nimic. Subiectul e deja în altă sferă, ceva de fashion ori travelling la care tu doar visezi să ajungi cumva, cândva, când vei mai avea încă ceva fire de păr șaten în cap și pielea cât de cât fină!

mom-needs-help

Nu, nu te mai plângi, ori victimizezi!! Și pe bune, dacă ai spune acum că tu nu ai nici un ajutor (nu părinți, nu bone, nu vecine, nu menajere…) chiar nu te-ar mai crede nimeni!! Pentru că așa ceva pur și simplu nu există!! E fantasmagorie curată!

Există totuși un ajutor și acesta e cel mai important : 1. copilul cel mare, care mai duce gunoiul din când în când și mai merge la magazinul din colț sau te ajută cu bagajele pe trotinetă sau cu distratul /distrasul copilului mic prin supermachet. 2. Copilul cel mic, care vrea să coopereze și astfel poți să calci, speli, faci curățenie, mâncare și cumpărături beneficiind fie de „ajutorul lui” mic și dulce, fie de liniște – pe care ți-o acordă cu parcimonie tutuși. 3. Și soțul care îți duce și aduce copiii de la școală ori mai stă cu ei în week-end când zici că vrei să alergi la vreo conferință/întâlnire sau mai face câte o mâncare bună (că ție oricum nu îți mai iese nimic) din când în când.

Dar pe voi, fetelor, pe voi cine vă ajută ? Nu e mai simplu să spunem lucrurilor pe nume? Până la urmă fiecare face cum poate și cum îi e „norocul”.

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Credit foto : mom need help /blommi7.rssing.com ; stay at home mom needs help / http://www.ncregister.com (Shutterstock)

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s