Astăzi, ….ca de altfel în multe zile, mă tot întrebam ce să mai fac eu de mâncare…..Așadar plec la cumpărături fără vreun plan de bătălie în cap, sperând la vreo iluminare pe drum…

Ei nu s-a prea întâmplat… dar încropesc meniul pe repede înainte tot învârtitu-mă prin magazin: ciorbă de perișoare cu multăăăă smântână și pește la cuptor și cheescake, că tot e luni și trebuie să prăjituresc.

Cheescake nu am mai făcut de secole, nu știu de ce pentru că e un dulce rapid și bun. Când am făcut eu prima dată, (îmi spusese soră-mea rețeta la telefon, nici măcar nu mi-am notat-o atât de simplă mi s-a părut!) cred că avea fiu-miu avea vreo patru ani. I-a plăcut! Mi s-a părut fantastic deoarece el nu mânca aproape deloc dulce (bine, nu prea mânca mare lucru). Așa că, încurajată de faptul că a mâncat, am repetat figura la ceva vreme.

Îmi amintesc și acum cum s-a uitat la prăjitură, s-a uitat la mine și apoi a zis total dezinteresat : „Aaaa, dar din asta ai mai făcut!” și a plecat fără ca măcar să guste!! Cam așa era cu fiul meu drag! Între timp s-au mai schimbat un pic lucrurile dar nu foarte mult. Azi, vom vedea dacă Amyra va avea o părere bună despre această prăjitură sau nu. Dacă nu, nu mă supăr, va avea destul timp să descopere gustul, sunt convinsă!

Vă ziceam că e simplă? Ia să vedem ingredientele :

  • Biscuiți – vreo 200 grame
  • Unt – vreo 150 grame
  • Smântână – 200 grame
  • Cremă de brânză – o cutie de 200 grame
  • Gelatină
  • Fructe – ce poftiți: eu am avut afine și căpșuni + un pic de piersica (de gust)

 

Procesul tehnologic :

Pasul 1 :

Am dat biscuiții la robot. Am pus vreo 150 grame de unt la topit. Am amestecat cele două ingredientele.

7

Pasul 2:

Am pus pe foc vreo 200 grame de smânână (așa ochiometric) și o cutie de cremă de brânză (adică tot 200 grame).

Eu pun întotdeauna la cheescake amestec de smântănă și brânză : e mai acrișor așa, e mai ieftin și e mai sănătos. Oricât am căutat tot nu am găsit o cremă de brânză care să fie foarte curată, așa că prefer să folosesc smântână.

2.jpg

Le-am tot amestecat la foc mic. Și….pentru că mi-am adus aminte, am pus și vreo câteva linguri de zahăr brun. Mereu uit…

5.jpg

Am preparat gelatina cât timp se încălzea și se amesteacau pe foc smântâna și brânza și am adăgat- o în amestec când am dat cratița jos de pe foc. Apoi am turnat totul peste compoziția de biscuiți cu unt și am băgat la frigider.

6.jpg

Pasul 3:

Am pus într-o tigaie amestescul de fructe ; am presărat câteva linguri de zahăr brun peste ele și le-am lăsat să se înfierbânteze puțin. Când le-am luat de pe foc am adăugat în ele un pic de gelatină și am turnat amestecul peste compoziția de smântână și brânză – care s-a închegat între timp. Am dat iar la frigider pentru vreo oră maxim.

1.jpg

Asta a fost tot. Super simplu, nu ? Bun și răcoritor!

Hai încercați spuneși-mi cum v-a ieșit în combinația asta.

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s