1iunieb.png

Nu știu de ce atunci când spun “cadou” pentru cei din generațiile mai vechi – cum sunt părinții noștri sau chiar cei mai noi, ei bine, pentru aceștia, “cadou” înseamnă “dulciuri” sau  “și dulciuri”. Mi-am dat seama de ceva vreme de treaba asta dar ieri m-a izbit evidența când atât mama cât și sora-mea, în aceeași zi, la interval foarte scurt de timp, au presupus că o să iau dulciuri, atunci când le-am spus că sunt la cumpărături de cadouri pentru copii – cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Ei bine, pentru copiii mei (spun copiii dar de fapt mă refer doar la cel mare, căci Amyra e prea mica pentru a avea conștiința semnificației cadourilor), cadou înseamnă jocuri – jucării. Nici măcar hainele sau excursiile nu sunt considerate cadouri. Adică, dacă noi hotărâm să mergem undeva împreună de ziua unuia, de exemplu, musai trebuie sa fie și un cadou pe lângă.
Sincer, mi se pare un pic firesc la vârsta lui, căci copilăria înseamnă joc, joaca și jucării. Atât de simplu. Niciodată nu sunt prea multe, niciodată nu sunt prea plictisitoare. Sau poate la noi e așa pentru că eu nu am cultivat foarte mult cultura jucăriilor în exces, ci doar atât cât să însemne ceva și cât să se bucure de fiecare. Iar dulciurile – cu excepția tortului aniversar, când e cazul- nu prea au loc în cadou. Nici nu trebuie, eu fac o data (cel puțin) pe săptămână în casă, plus mai întotdeauna am ceva ciocolată in frigider (de care  ne amintim rar dar e foarte bună în cazuri extreme, mai ales pentru mami).
Uneori am fost chiar cam dură și poate am provocat intenționat un pic de frustrare – de exemplu nu i-am luat Kendama când era în vogă sau am întârziat cu Spinnerul când ” toti  copiii din clasă aveau” sau nu am luat cadou de “iepuraș” (cred că v-am povestit aici părerea mea despe acest lucru),

Dar 1 iunie trebuie marcat un pic și prin cadouri. Pentru că 1 Iunie e ziua lor, a copiilor iar copilăria înseamnă joc și joacă, jucării și râsete.

Ați văzut luminițele din ochii unui copil când primește o jucărie ? E o bucurie acolo…… Optați însă pentru cadouri practice și nu foarte pompoase : nu investiți ca pentru Crăciun ori aniversare. Mizați pe chestii practice – ceva de olărit, de țesut, origami, Remy, scrabble, etc….posibilitățile sunt foarte diverse! Și mai ales combinați cadourile cu joaca împreună, cu timpul petrecut împreună și activitățile distractive împreună.

Pentru cei care stați prin Titan, ori prin apropiere, aveți super activități prin Radio Itsy-Bitsy in parcul IOR. Aici, aveți tot programul:

program1iunieIOR.jpg

În plus în Centrul Comercial Auchan aproape toată luna iunie avem super activități pentru copii, doar e luna copilăriei :

  • Pe 1 iunie, la ora 11:00 este spectacolul „Cântec pentru Tisha” – un spectacol MiniArtShow by Ioana Ginghină. Nouă ne-a plăcut mult, mai ales că tema este foarte actuală : cea a suferinței copiilor rămași în țară în vreme ce părinții sunt plecați la muncă în străinătate.
  • Tot pe 1 iunie, între orele 13:00 – 15:00, la etajul 1, copiii pot petrece o zi excelentă în Orașul Oglinzilor Magice, alături de un magician care transformă orice obiect în prăjituri și bomboane.
  • Pe 4 iunie la ora 11:00, e deschis la experimente chimice ! asezonate cu dulciurile oferite de Centrul Comercial Auchan Titan.
  • Pe 10 iunie distracția continuă cu numeroase jocuri ori concursuri de mâncat mere și gogoși.
  • Pe 18 iunie, începând cu ora 11:00, copiii vor avea parte de un Atelier Familia Trolilor, în care pot confecționa bentițe, magneți și creioane inspirate din lumea fascinantă și colorată a trolilor.

Ce, să zic, eu îmi doresc o lună a copilăriei permanentă !!!

1iunie

Copii fericiți să avem !  Și o mică rugăminte : nu așteptați 1 iunie că sa vă jucați și să petreceți timpul cu cei mici!! 1 Iunie poate fi în orice zi!

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături! Știți cum se zice, sharing is caring ! Like paginii de Facebook, mamide2 !

Credit foto : gokid.ro si cunoastelumea.ro

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s