Poveștile!!! Ce ne mai fascinează și colorează viața ! De fapt nici nu pot să-mi imaginez ce ar fi viața fără povești ! Ele ne însoțesc din primele momente de viață și-mi place să cred că ne țin de mână până la sfârșit! Toate marile momente din viață devin povești pentru noi, pentru familie. Fiecare etapă ori nou început, ori problemă, ori cumpănă este mult mai ușor înțeleasă (mai ales dacă este vorba despre copii) dacă totul este pus într-o poveste.

CN

Povestea, prin magia ei, reușește să ne deslușească mistere, ne scapă de temeri, ne îndulcește pierderile, ne apropie de lucruri necunoscute. Iar cînd și noi suntem nu doar parte din poveste ci și făuritori de poveste, de personaje, de momente, atunci satisfacția este mult mai mare, suntem niște mici demiurgi!

Toți ne naștem așa, dar pe parcurs, pierdem abilitățile, ori le uităm. Creativitatea se manifestă cum este și firesc cu precădere la vârsta fericită a copilăriei, când totul este miraculos iar linia dintre sacru și profan este foarte slab marcată! Nu degeaba, marii oameni de marketing și nu numai, atunci când sunt în impas, când par să nu mai găsească inspirația pentru diverse campanii ori produse folosesc un exercițiu foarte simplu : „gândesc din perspectiva unui copil”! Iar această practică a folosirii imaginației copiilor devine tot mai folosită în marile companii.

Una din companiile care a încurajat mereu micile talente este și Cartoon Network. În studiourile Cartoon Network din Los Angeles lucrează o mulțime de tineri talentați, care au realizat numeroase seriale de desene animate apreciate de copiii cu vârste înte 8 și 12 ani din întreaga lume.

CN

Cartoon Network, este deja la cea de-a treia ediţie a concursului „Atelierele Imaginației Cartoon Network”.  Prin acest tip de concurs, Televiziunea îşi propune să susțină tinerele talente și să le ofere premii care să îi ajute în dezvoltarea talentului pe care îl au.  Pentru că nu-i așa, nu-i suficient să fii talentat, mai trebuie să fii și descoperit! E necesar să fii și încurajat, să fii susținut, să creadă cineva în talentul tău.

Copiii vor avea posibilitatea de a-și înscrie creațiile în mai multe categorii: desen, scenariu sau animație. Marii câştigători ai celor trei categorii vor primi câte o tabletă grafică, dar şi alte premii Cartoon Network.

Concursul se desfăşoară până pe 2 iulie 2017 iar detalii găsiți si pe site http://imaginationstudios.cartoonnetwork.ro/

DTP7.jpg

Aici, cei interesați pot găsi sfaturi utile ori trucuri cu privire la modalitățile de realizare a unor personaje. Pot învăța cum să creeze o animație ori să realizeze un scenariu; pot afla cât de simplu pot desena un copac ori o floare, ori personajul preferat și cum se procedează pentru a realiza de exemplu o minge în cădere. Artiștii și realizatorii, printre care Ben Bocquelet (Uimitoarea lume a lui Gumball), Rebecca Sugar (Steven Univers), dar și mulți alții, îi însoțesc pe cei mici în călătoria lor prin website-ul dedicat acestui proiect.

Astfel, cei mici se vor putea bucura de o gamă variată de activități, printre care elemente grafice de desenat, de colorat, muzică, scenarii, efecte speciale, elemente de voce, grafică pentru mișcare și animație și vor afla și câtă muncă este în spatele fiecărui desen. Este o tehnică extraordinară de a-i face pe cei mici să privească desenele animate și dintr-un alt unghi. Poate de acum îinainte când se vor uita la Gumball se vor gândi un pic și la modul cum o anulită scenă a fost creată sau vor dori ei să o refacă! Se pricep atât de bine!!

Deci, copii puneți-vă pe treabă! Creativitatea voastră e uimitoare, imaginația nu are limite și….nu se știe nicioadată când unul din produsele minții voastre va deveni personaj de desen animat!! Mai aveți timp până pe 2 iulie.

Eu nu am talent deloc, creativitatea ori nu a fost prea mare ori a avut de suferit pe parcursul anilor, că azi nu o găsesc, așa că voi apela la trucurile de pe site pentru a învăța să desenez câte ceva. Nu de alta, dar ultima dată când am încercat să-i fac Amyrei un cățeluș a crezut că e un cal…. Bine dacă mă întrebați pe mine nici cu un cal nu semăna …

Multumim Liviana Tane, că ai avut răbdarea de a-i însoți pe copii în această călătorie a poveștilor desenate, cu ocazia celei de-a șaptea ediții Digital Parents Talks. Mulțumiri ParentingPR pentru mijlocire și Cartoon Network pentru ocazie.

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

Posted by:lauragherghe

One thought on “Copii, ascuțiți creioanele și puneți-vă creativitatea la bătaie!

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s