inghe1A venit vara și ce dulce poate fi cel mai apreciat pe vreme bună dacă nu înghețata (deși recunosc că nici vremea, nici anotimpul nu prea mi-a pus piedică până acum la consumul de înghețată) ? îmi aduc aminte din copilărie de înghețata mamei cu ouă și lapte, cred că o să o întreb curând rețeta pentru că era tare gustoasă. Înghețata da, dar frigiderul nu prea!! Nu știu dacă vă mai amintiți dar pe „vremea aia” nu existau congelatoarele no frost de acum, nici nu puteam programa temperatura, așa că,  lucrurile puse la congelator erau fie bocnă (adică înghețata avea efectiv gheață în ea), fie nu înghețau. Dar gustul era delicious și oricum nu prea aveam multe optiuni.

Dar cum timpul la noi e destul de limitat, zic să încercăm ceva simplu de tot și rapid.

inghe2.jpg

Avem nevoie de doar 3 ingredente:

  • Iaurt (eu am folosit un pahar de 400 grame, dar fiecare pune în funcție de ce cantitatea pe care dorește să facă)
  • Fructe (aici e toatală libertate. Fiecare dupa propriile gusturi. Eu am folosit afine, vreo 250 grame și două banane).
  • Miere (2 linguri. Dar dacă nu sunteți fan dulce merge și fără).

Toate aceste ingrediente le puneți în blender, mixați și gata!! Obțineți o pastă delicioasă pe care o turnați în cupe și la congelator cu ea.

Asta-i tot.

Evident că rețeta poate fi îmbunătățită. Puteți adăuga fulgi de ciocolată, stafide, nuci. Sau puteți face cu arome diferite: de banane, de fructe de pădure, de vișine, de ciocolată….the sky is the limit.

Sper să vă răcoriți sănătos! Nouă ne-a plăcut, după cum arată pozele…Amyrei am zis să-i dau doar să guste dar nu am reușit să i-o mai iau din mână….

inghe3.jpg

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s