La începutul lunii a avut loc ce-a de-a doua ediție a evenimentului Modern Dad’s Challenges. Tema celei de-a doua ediții a fost “Psihologia jocului tată-copil, invitații de seamă, tăticii puși pe învățat și joacă. 

Vă las mai jos un rezumat a ceea ce s-a întâmplat pe 7 iunie, un guest post Sofia Frunză – Inițiator proiect & blogger la Frunzaresc.eu :

Rolul tatălui în dezvoltarea copilului este fundamental, iar jocul este o parte importantă din tot acest proces lung și plin de provocări.

La ediția a doua a Modern Dad’s Challenges, pe 7 iunie, am discutat împreuna cu invitații noștri despre “Psihologia jocului tata-copil”. Timpul petrecut de tați împreună cu cei mici contribuie la dezvoltarea normala a acestora, la maturizarea psihologică, cognitivă și emoțională, la formarea personalității copilului și la performanțele lui academice.

“Pentru a fi în amintirile copiilor tăi maine, trebuie să te afli în viața lor azi”, spunea Barbara Johnson. Exact despre prezenta taților în viața copiilor și implicarea lor prin joc am povestit pe larg la ediția a doua a Modern Dad’s Challenges.

Psihologul Cristiana Haica le-a explicat participanților de ce este important să fie în viața copilului încă de când s-au nascut și ce tipuri de jocuri sunt potrivite în relația cu copilul fată și copilul băiat. Ceea ce invață în copilărie copilul se face cu ajutorul jocului. Când ne jucăm cu o fetiță nu uităm să-i spunem cât de mult o apreciem, cât de mult o respectăm pentru un anumit lucru pe care l-a făcut. Un băiat are nevoie de mai mult dinamism, prin urmare jocurile pentru băieți pot fi un pic mai dinamice”, afirma Dr. Haica.

Ne-am oprit puțin și asupra subiectului “rolul jocului în dezvoltarea cognitiv-emoțională a copilului”. Adriana Mitu, Partenting Trainer și autoare a mai multor cărți de parenting, printre care și a unor pachete terapeutice, ne-a fost profesor în această incursiune.“Jocul nu este doar o cale de relaxare pentru copil. Jocul este modul prin care el invață, integrează anumite experiențe, descarcă emoțiile acumulate și se conectează cu părintele. Jocul este calea prin care copilul se dezvoltă atât cognitiv, cât și emoțional. Cele mai eficiente jocuri sunt cele simple, dar adaptate pentru fiecare situație și copil în parte, așa că tatăl are nevoie să fie inventiv și spontan. Iar poate cel mai important lucru este starea de prezență a tatălui, să fie acolo nu doar fizic, dar și emoțional, să pătrundă în universul copilului.”

MDC-2.jpg

Ulterior, ne-am “coborât” pentru câteva minute la mintea copiilor și ne-am adus aminte cum e sa fii din nou copil, împreuna cu Leon Magdan, Profesorul de Joaca Itsy Bitsy.Atunci când ne jucăm cu cei mici, se spune că trebuie să ne coborâm la nivelul lor. Eu cred tocmai invers: când ne jucam cu cei mici, ca să fie o joacă adevarătă, frumoasă și bună, trebuie să ne ridicăm la nivelul lor! De fapt, oamenii mari au ce invăța de la cei mici: cum să fie iar copii! Ce înseamnă să fii copil? Să te bucuri de fiecare clipă, de tot și de toate, înseamnă să fii mereu curios, să uiți cu ușurință orice supărare, să vezi lumea mai bună decât este, să iubești necondiționat, înseamnă să trăiești cu adevărat! Așa că vă invit să copilărim împreună, alături de copiii noștri, la orice vârstă!”.

Siguranța copilului în timpul jocului este un subiect delicat și foare important, pe care l-am dezvoltat împreună cu Ana Maita, Consilier pentru Drepturile Mamelor, Asociatia SAMAS. Ana le-a explicat taților despre principiile simple de siguranță și cum se pot juca cu cei mici astfel încât această activitate să fie plăcută și plină de culoare. “Deși percepția generală este că tații nu prea au cu se să se joace cu copiii lor în primele luni de viață, studiile arată că, dimpotrivă, joaca taților cu bebelușii trebuie să înceapă încî de la naștere – bebelușii vor experimenta apropierea de tații lor prin atingere, miros și sunet și se vor bucura la maxim de dragostea, protecția și distracția speciale pe care numai un tată le poate oferi. Dacă tăticii vor învăța câteva principii simple de siguranță despre cum să țină corect un nou-născut și cum să evite mișcările riscante (cum ar fi zdruncinarea bebelușului), atunci joaca poate începe de la naștere, punând astfel baza unei relații binefăcătoare pentru întreaga familie (pentru că da, când tati se joacă cu cei mici, mami iși mai trage sufletul). La cursurile SAMAS tăticii învață exact aceste informații extrem de practice și de utile. Pentru că vrem să fie simplu, sigur și firesc să înceapă joaca cu bebelușii încă din prima clip.”

 

MDC-editia2-FrunzarescPentru că deja ne bucuram de vreme buna și petrecem foarte mult timp afară cu cei mici, am povestit puțin și despre jocurile în natură. Profesor ne-a fost Ioana Saidel, Asistent educator Montessori grupa de varsta 0-3 ani, Managing Partner Kindi Center. Sfatul Ioanei pentru tați a fost: “învățați-vă copiii să descopere natura din jurul lor, ce le poate deveni învățător de nădejde pentru toată viața.”

 La ediția a doua a Modern Dad’s Challenges ne-au fost alături câteva branduri partenere, cârora vrem să le mulțumim: Cutaden Bebe, Pampers, Editura Philobia, Wooden Toys Crafts, Himalaya Baby Care Romania, Crystal Dental Clinic, Pure Shapes, Sloop, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Web Designer Bucuresti.

Informația despre eveniment a ajuns la tați și viitori tați datorită următorilor parteneri media: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, RomaniaPozitiva.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, Cismaru.ro, Maruan.ro, Andressa.ro,  AndraOnline.ro, Super-Mami.ro, Pricopie.com, Anazidezi.com, Styleandthecity.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Laurafrunza.com, Carmenradu.ro, Rozsaunu.ro, Supermamici.com, Adrianamitu.com, Babymanager.wordpress.com, Johannasburg.ro, Ralucaloteanu.ro, Mamicaautentica.ro, Revelatiideparinte.ro, Unsoideblog.ro, Cojocari.ro, Celmaibuntata.ro, Mamadeprintesa.wordpress.com (in curand aminatomescu.ro).

Tații au plecat acasa și cu câteva surprize oferite de Wooden Toys Crafts, Asociatia SAMAS, Pampers, Cutaden Bebe, Pure Shapes, Crystal Dental Clinic, Himalaya Baby Care, Editura Philobia și Adriana Mitu.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Frunzaresc.eu: Sofia Frunza scrie despre experiența ei și brandurile pe care le folosește, despre viața de femeie activă și mămică implicată, dar și despre evenimentele la care merge și campaniile pe care le susține.

Creative Energy Corner: Este o agenție de publicitate ce oferă servicii de PR, Social Media, blogging si marketing online. Completează paleta cu evenimente tematice pentru companii, de la lansări de produse până la conferințe de presă, gale și petreceri, trade marketing, creație publicitară și web-design.

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s