Mai sunt două zile, doar zile și începe ….. the Event of the Year !!!!

De-abia aștept să ajung la cel mai mare eveniment de parenting blogging din România : Social Media for Parents 2017!!

Acum vreo câteva luni m-am aruncat și eu în acest vast ocean al bloggingului fără să știu să înot și fără vreo barcă prea solidă, de fapt una chiar foarte șubredă și doar cu o vestă de salvare constituită din dorința mea de a oferi din preaplinul gândurilor și-al meu !! Nu știu nici acum ce-o fi fost în capul meu, cum de am avut curajul să fac pasul acesta pentru că în general nu fac astfel de gesturi nesăbuite, negândite, necugetate și neplanificate.

sm4

Și da, pentru o persoană timidă care nu e în stare să iasă un pas din spațiul personal, de teama de a nu deranja…ei bine, pentru o astfel de persoană, să intru în lumea bloggingului, a fost un act de curaj nebunesc pe care nu mi-l pot explica. Știu doar că simțeam foarte mult nevoia și dorința că trebuie să fac asta (deși nu aveam nici cea mai vagă idee ce presupune). Și nu regret deloc de 10 luni de când fac asta! Deși recunosc că au fost momente când mi-am pierdut avântul și încrederea dar niciodată imboldul acela care m-a și făcut să ies din cochilia mea.

Iar acum iată că am șansa incredibilă să particip la cel mare important eveniment de blogging parenting din România! Să fiu alături de cei mai importanți bloggeri de parenting – părinți activi și implicați din online! Să descopăr lucruri interesante despre acest domeniu mereu în mișcare! Dar mai ales să împart spațiul pentru câteva ore cu oameni pe care îi admir, de la care am de învățat și care au atâtea de dăruit.

sm1

Se spune că modestia e apanajul oamenilor inteligenți. Acum, nu știu cât de inteligentă sunt eu, nu cred să am vreun IQ deosebit (poate doar un EQ care să mă mai salveze un pic…) dar modestă sunt și întotdeauna am avut sentimentul că știu prea puține, că pot prea puțin, că fac prea puține, că există alții care știu mult mai multe, mult mai bine decât mine. Așa că atunci când cineva mă laudă că știu ceva am un sentiment de neputință pentru că mi se pare că e loc de mai bine și de mai mult.

Din cauza acestui sentiment al meu, în școală colegii obișnuiau să nu mă creadă când spuneam că nu știu ceva…iar mai tărziu la muncă am lăsat oamenilor părerea că nu prea merit mai mult ori mai bine dacă tot atâta consider că mai am multe de învățat. Deh… și modestia, ca toate, are două fețe! Dar, aceste luni de blogging nu m-au făcut deloc să îmi schimb modul de a gândi! Dimpotrivă! Sunt un om serios care respectă oamenii serioși !

Iar cea mai mare nedreptate care i se poate face unui blogger mi se pare că este opinia nefondată a oamenilor fără blog, care bagatelizează această muncă!

sm3

Da, știu că sunt o persoană foarte naivă care crede mult în oameni și în respectarea valorilor, știu că partea materială nu a fost niciodată pentru mine o prioritate, din păcate! Cine știe unde aș fi fost astăzi dacă aș fi știut și eu să plec la drum cu un scop material bine definit!! Știu că nu am început bloggingul cu intenția de a face bani, nici măcar nu știam că se pot face bani din așa ceva….Dar cred că nu m-am simțit niciodată mai jignită ca atunci când cineva – fără blog – mi-a zis că nu înțelege cum adică să faci blogging fără să faci bani, adică… „pasiune, pasiune dar…”

M-am simțit ca și când aș fi fost un extraterestru, un om fără viitor în acest univers și care va fi încet, încet aneantizat! Sau care a trăit degeaba atâta vreme în lumea virtuală pentru că iată, material nu a realizat nimic!!

sm2

Mi-am plâns un pic durerea, neputința și inadaptabiliatea !! Dar mi-am adus aminte ceva mult mai important: că eu nu sunt așa, că eu sunt un om serios care știe că lucrurile serioase și durabile se construiesc în timp, care crede în oameni serioși și care, în aceste ultime luni a întâlnit cei mai serioși și muncitori și perseverenți oameni : blogerii!!

Cei autentici, cei valoroși, cei care se respectă pe ei și pe cititorii lor! Cei care petrec ore, poate zile să scrie un articol! Cei care nu ar scrie nimic compromițător sau nu ar susține cauze în care nu cred! Cei cărora le pasă și care mișcă munți în comunitatea lor! Cei care și-au construit numele încet, cu multe, multe ore de scris, de muncă, de cercetat, de șters, de căutat!

Acesta e cel mai mare și cel mai important câștig al meu în acest aproape un an de blogging! Și de-asta mă bucur tare să fiu acolo în sală la Social Media for Parents 2017! Deci, am salvat data : 19 Iulie!

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

sursa foto : aici

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s