Doamne ce-mi mai plac rețetele simple în care toate ingredientele se amestecă pur și simplu, fără vreo ordine anume ori complicățenie și rezultatul e delicios. Bine, acum dacă stau și mă gândesc cred că are și o explicație psihologică chestia asta cu rețetele simple. Și mă refer la altceva decât faptul că aș fi cam leneșă ori nepricepută.

Cred că mi se trage de la ce mi s-a implementat inconștient în minte când eram copil și timpurile erau un pic mai complicate: adică pe vrema lui Ceaușescu când pentru un kil de lapte trebuia să stai aproape toată noaptea la rând. Deci o prăjitură complicată însemna automat și ceva ingrediente mai multe ori mai scumpe, ori mai greu de găsit. Iar dacă mai pierdeai și o grămadă de timp și muncă și „risipeai” și ingredientele prețioase iar rezultatul era dezastruos apăi a doua oară nici măcar nu mai doreai să încerci o prăjitură complicată.

Ei , uite că am avut și momentul de intruziune deși nu îmi propusesem așa ceva. Probabil totuși că la mine e vorba doar de lene și timp.

Așadar dragilor, de când Amyra a crescut și a mers și pe la grădiniță parcă i s-a deschis mai mult apetitul spre biscuței, covrigei și alte prostioare. Deci, când pot și cât pot, prefer să i le fac eu în casă.

biscuiti1.jpg

Biscuiții cu stafide sunt asemănători cu aceia pe care îi cumpărăm de pe la cofetării. Mie îmi plac foarte mult. Iar ingredientele sunt sunt la îndemâna oricui și mai mereu în casă:

  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • 200 grame făină
  • 200 grame stafide
  • 3 ouă întregi
  • O esență de rom

Cum se face ?

Nu știu dacă e o ordine anume. Eu am bătut un pic untul moale. Apoi am pus zahărul și l-am încorporat. Între timp cineva, tot gusta combinația .

Apoi am spart ouăle întregi și le-am amestecat bine în combinația de unt cu zahăr. Apoi am pus făina și stafidele amestecate cu esența de rom. Am dat compoziția vreo jumătate de oră la frigider.

Apoi am pus în tavă cu lingura …. Vreo 10 minute la 180 ° și gata. Puneți puțin pentru că se întind și se unesc.

biscuiti2

Din moment ce toată lumea a mâncat, eu zic că a ieșit ceva bun…

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s