Ajung acasă după serviciu destul de obosită.

Intru in casă si gasesc spectacolul obișnuit : jucării împrăștiate peste tot, lumini aprinse cam peste tot, copii fiecare făcând ceva pe undeva : Arthur preocupat să taie un pampers de-al Amyrei și să scoată bobițele acelea de gel ca să facă un experiment. Amyra găsise ceva în sertarul interzis de la baie și era preocupată să vadă ce e. Tatide2 încerca să curețe ceva ce vărsase Amyra pe jos…..da/știu, nu ai cum să te plictisesti cu ei!!

copii_traznai2

Intru și eu firesc în atmosferă fără prea mari efuziuni (doar de la fie-mea, încă cea mai încântată să mă revadă, dar primesc imediat lămuriri și de la Arthur cu ce vrea să facă). Apoi trec repede la o mediere de conflict între Arthur care mai dorea să taie un pampers pentru că nu îi ajungea gelul pentru experiment și tatide2 care oricum nu era de acord nici cu primul. După ce răspund pentru a treia oară la : ” mami, da te rog, poți să îmi explici de ce nu am voie să mai tai unul?” (pe bune, chiar se preface sau ce ???) …. Atenția i se mută brusc spre altceva: băiatul decide că are chef de ceva bun!

Așa că îl roaga pe tatide2 să il ajute să facă o înghețată. Strigă copilul o dată, de două ori, de trei ori (tati intrase pe semne pe modul standby  de  cand mamide2 ajunsese acasa)…Cum nici o mișcare nu vine din acel sens, zice sigur: “Las că fac eu, că știu!”

Îl descurajez repede…cu gândul că o să facă un dezastru pe -acolo și eu de-abia terminasem de strâns și pus la loc peste tot (în caz că vă întrebați unde eram eu în peisaj în timpul ăsta).

copii_traznai1.jpg

Dar, când copilului îi intra în cap ceva cam greu să mai reușești să îl deturnezi. Îmi cere deci un bol și un cuțit. Apoi ia o banană și o taie bucățele. Și încă una. Apoi decojește o jumătate de lămâie. Găsesc eu și câteva prune, i le dau, le taie și pe acelea. Îi zic că n-ar fi rău să pună și niște nuci. Apoi rastoarnă un iaurțel mic peste toate. Le pune în mixer și gata.

Îl ajut (cu greutate, pentru că nu mă lăsa, dar mi-era teama de un dezastru in bucătărie tocmai acum…) să pună amestecul în cupe. Vrea și Amy…îi dăm și ei partea de înfipt bețe….Gata înghețata si fără mizerie deloc in bucătărie !! ufff….am scăpat de data asta.

După o porție mare de hârjoneală pe afară, să mai zic că a fost cea mai bună înghețată ever ?

amy.jpg

Și aceasta a fost doar o mică parte dintr-o zi obișnuită Acasă….

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept cu un like și pe Facebook și dați de veste și altora. Mă înclin!

sursa foto : aici

 

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s