Școala Internatională Verita îl aduce în România pe John Hunter, creatorul Jocului Păcii Mondiale.

Aflat în turneu european, Hunter va vorbi într-o conferință pentru părinți, cadre didactice si psihologi pe 26 septembrie la Hotelul Sheraton, de la ora 17.00 apoi va juca timp de 5 zileThe World Peace Game cu elevii Scolii Internationale Verita in cadrul unui Masterclass la care vor asista 30 de profesori din toata lumea, viitori facilitatori ai jocului.

John Hunter, un mare susținător al păcii cunoscut în întreaga lume, este expert în teoria inteligențelor multiple și inițiatorul Jocului Păcii Mondiale.

Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc, a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos în care adulții lasă lumea în urma lor și de a îi ajuta pe aceștia să înțeleagă că ei, copiii, pot sa aducă o schimbare pozitivă majoră.

Metoda de predare a lui John Hunter, constă în predarea unor experiențe și nu teorii. Prin experiențele oferite, copiii își dezvoltă inteligența emoțională, adaptabilitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor reale.

John_Hunter_jocul_pacii_mondiale2.jpg

Pe lângă dezvoltarea gândirii, elevii învață soluționarea de probleme, lucrul în echipă și își cresc încrederea de sine. 

Sprijinul lui John Hunter a fost solicitat chiar și de către Casa Alba și Pentagon, copiii fiind puși în situația de a rezolva anumite probleme mondiale de mediu, crize sociale și politice, prin intermediul Jocului Păcii Mondiale iar rezultatele au fost surprinzătoare și foarte utile.

La baza Jocului stau concepte cheie precum : stimularea și dezvoltarea empatiei și a compasiunii, capacitatea de a menține simultan mai multe perspective asupra unei probleme fără a emite concluzii ori a avea prejudecăți, crearea intenționată a haosului, etc.

John_Hunter_jocul_pacii_mondiale

Ȋncetinirea intenționată a procesului de rezolvare a problemelor este foarte importantă deoarece asigură crearea unei viziuni pe termen lung, capacitatea de a găsi multiple soluții, acceptarea responsabilităților și a provocărilor în locul fricii ori al negării.

Gândirea critică este stimulată și promovată prin mai multe instrumente precum lucrul direct cu situații complexe, descoperirea aptitudinilor personale înnăscute prin simularea unor situații de criză (aici copii își descoperă rolul lor : de organizator, lider, etc). John Hunter promovează non atașamentul și acceptarea efemerității ca parte a existenței noastre. De asemenea nu amendează greșeala ci o face parte a procesului de aut- evaluare și învățare. . Mai multe detalii despre felul în care lucrează Jocul Păcii Mondiale, puteți găsi la Bogdana Dobre. 

John Hunter nu trebuie ratat, așa că vin cu propunerea de oferi 40% reducere la achiziționarea unui bilet pentru marți 26 septembrie (costul întreg al biletului fiind de 99,99 lei) primilor doritori.

Dacă sunteți interesați, lăsați-mi un mesaj/comentariu. Vă las cu discursul lui John Hunter din 2011 de la TED, un discurs ce a facut istorie și care vă va stârni cu siguranță pofta de a-l cunoaște pe acest om.

 

Dacă vă plac articolele mamide2, vă aștept și pe Facebook cu un like.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s