MDC4

N-am mai făcut o supă de 2 săptămâni cred, nici chef să mă apropii de aragaz nu prea am avut în ultima vreme. Da, știu, e foarte ciudat pentru un răcușor casnic și familist, pasionat de bucătărie. Mi-e(ra) drag să gătesc! Asta e (sau cel puțin era până acum ceva vreme) firea mea! Numai că, acum a fost mai mult tati în bucătărie !

Dacă până acum nu le înțelegeam deloc pe prietenele mele care considerau gătitul o corvoadă,….ei bine acum încep să le înțeleg. Totuși nu bucătăria e o problemă pentru mine ci faptul că simt tot mai acut că timpul s-a diminuat îngrozitor. Puținele ore pe care le am de când ajung seara de la serviciu până la culcare le-aș petrece astfel în cu totul alt mod decât stând în fața aragazului.

Banner 830X250.jpg

Și totuși la noi în casă bucătăria a fost întotdeauna camera centrală,

în jurul căreia ne-am strâns cu toții. Poate și pentru că ne-a plăcut sa gătim și să mâncăm (după cum se vede pe noi 🙂 ). Sau poate și pentru că nu am avut niciodată de ales, fiind singuri trebuia să ne descurcăm singuri, adica, împreună cu cei mici.

Așa, copiii mei au fost întotdeauna la bucătărie pe lângă noi. Ceea ce a avut și avantaje căci au învățat în mod practic și foarte natural despre fructe, despre legume și despre feluri de mâncare. Li s-a trezit pofta de a încerca morcovi, ceapă, țelină, ardei, pătrunjel și alte bunătăți crude( da, ei mănâncă orice). Ne-am luptat și cu voința de a face ei singuri totul. Cu teama de a nu se tăia când au luat cuțitul în mână ori de a nu se fierbe când au rasturant legumele în oală,

dar peste toate a rămas totuși bucuria de a face ceva împreună.

Banner MDC 728x90

Acum când timpul a devenit se pare inamicul meu numărul unu, când stresul cotidian mi-a măcinat parcă orice fărâmă de plăcere, bucătăreala nu își mai găsește atât de ușor loc în viața mea. Vă spuneam că nu am mai făcut o supă de vreo două săptămâni…Ei bine asta nu înseamnă totuși că am fi stat numai prin restaurante în ultima vreme ori, mai grav că am fi mâncat tot felul de prostii. Dimpotrivă!! As  putea spune că am mâncat chiar mai bine și mai bun. Pentru că la butoane (la butoanele aragazului) a intrat un personaj nerutinat și se pare mai creativ : tati în bucătărie !!

Așa se face că în ultima vreme am mâncat un gulaș deosebit de vită, ori paste carbonara ce-ar face invidioși și un restaurant de profil, iar burgerii deja sunt o specialitate a casei.

Da, tati în bucătărie, face minuni.

E creativ, are idei, se informează, vrea să facă ceva nou întotdeauna ori ceva deosebit. Și asta nu neapărat pentru că mamei i-a fugit total inspirația ori cheful, ci pentru că…bărbații chiar sunt cei mai buni bucătari, „le chef”.

Ultima mâncare pe care am făcut-o eu, a fost o mâncărică de mazăre cu pui. Care poate nu ar fi fost neapărat rea, dar nici ceva deosebit nu era. Mi-am dat seama că nu prea a fost pe placul familiei când jumătate din ea a rămas în farfurii și tatăl a avut o replică de genul :”Wow, mâncare de mazăre!! Ce invenție deosebită! N-am mai mâncat! De ce n-ai făcut și tu un piure de mazăre…”

Chiar așa? Mie de ce nu îmi venise ideea să fac un banal piure de mazăre care cu siguranță ar fi avut un succes mult mai mare, ar fi fost și mai gustos și mai arătos!

Banner MDC 300x250.jpg

de-asta zic, de voie ori de nevoie cred că ar fi bine să mai intre si tati în bucătărie. Face bine nu numai pentru burțile hămesite ci și pentru familie. Bine, probabil că dacă asta ar deveni chiar o rutină zilnică, lucrurile nu ar mai fi la fel de plăcute ori interesante dar măcar din când în când e bine să intre „chef papa” în acțiune.

De aceea, pe 10 octombrie, de la 18.30, la Hotel International, ar fi bine să trimiteți tăticii din dotare să afle despre “Alimentația copilului pe etape de vârstă”, la ediția a 4-a a evenimentului Modern Dad’s Challenges.

Florina Badea, Health Coach&Health Blogger, Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver, dr. Lygia Alexandrescu, Doctor Nutritionist si Medic pediatru vor fia acolo să le dea cele mai bune sfaturi.

Iar partea cea mai funny va fi WORKSHOP-ul practic, în care tații vor fi provocați să gătească o rețetă sănătoasă pentru cei mici. 100 de tați se vor distra în bucătărie și dacă nu sunt obinuiți s-ar putea să le placă și să mai facă acasă- aviz mamelor. Iar cei obișnuiți, vor fi încântați probabil să-și demontreze abilitățile. Oricum ar fi, cred că cei 100 de tătici se vor simți tare bine mai ales că vor fi ghidați de Alice Mitu, Managing Partner ErFi Kids Romania si Distribuitor Beaba.

Deci, eu zic să vă grăbiți să vă înscrieți… AICI. Locurile sunt limitate, participarea e însă gratuită.

Vă mulțumesc că ați venit pe la mine și dacă m-ați mai citit până la final, atunci dați un like și pe Facebook !

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s