Moderație! Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine cum ar trebui să fie relația copilului cu tehnologia.

Trăim într-o lume tot mai tehnologizată și informatizată, iar copiii noștri sunt parte din ea. Ei ne văd zi de zi butonând tastele laptopului, ne aud vorbind la telefon și ne copiază gesturile, stau cu noi în fața TV-ului, ascultă radio în drum spre grădiniță și multe altele. Copiii au acces, fie că ne place sau nu, la o mulțime de gadget-uri și tehnologii. Iar întrebarea pe care trebuie să ne-o punem în acest context este “cum profităm la maximum de beneficiile lor?”

MDC-2

Tehnologia poate fi prietenul nostru. Dar pentru a face acest lucru posibil, este important să realizăm care sunt beneficiile și riscurile care pot apărea atunci când îi expunem pe copii în fața ecraneor: de la tipul de conținut la care este expus, la intervalul de timp pe care îl petrec în fața ecranelor, de la modul în care primesc informația de pe gadget-uri (asistați și ghidați de un părinte), la cum reacționează atunci când sunt expuși la un material care poate fi periculos pentru ei.

Asociatia Americana de Pediatrie recomanda părinților să nu ofere acces celor mici la ecrane în perioada 0 – 18 luni.

In această perioadă este importantă crearea unei relații puternice între părinte și copil. Despre acest subiect, dar și cum este influențată relația părinte copil de către tehnologie, ne-a povestit Geogiana Rosculeț, Psihoterapeut și Coordonator programe educaționale Ora de Net. Georgiana le-a transmis taților următorul mesaj:

 “Va invit sa reflectați asupra propriei percepții asupra rolului tehnologiei în viața dvs. și în cea a copilului. Aceste perspective influentează relația cu copilul dvs.,  determină atmosfera, calitatea spațiului dintre voi chiar dacă nu le verbalizați. Cel mic are nevoie să îi creați contexte de învățare și să îi ghidați experiența, dar și să puneți limite ferme și predictibile. Sprijiniți-l să aleagă cât mai conștient cum interaționează cu dispozitivele tehnologice. Amintiți-vă că dvs. sunteți cel mai important model, vă privește, învață și repetă. Cum se vede lumea prin ochii lui?

Pe platforma www.oradenet.ro puteți descarca Ghidul Parenting în era digitală:

http://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Parenting_in_era_digitala.pdf

Evenimentul a continuat cu o prezentare practică și foarte bine documentată, sustinută de Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer. Lucia le-a transmis taților cât de important “este să fim informați și să folosim tehnologia în avantajul nostru. Nu putem fugi de ea și oricât de frică ne-ar fi uneori, să avem încredere că putem gestiona situatia. Atât timp cât familia e liniștită, totul va fi bine”.

MDC3

De asemenea, Lucia a arătat prin exemplul personal câteva efecte pe care le poate avea tehnologia asupra celor mici. Ea a venit cu soluții concrete și le-a explicat taților cât de important este să ia atitudine atunci când observă că cei mici reacționeaza negativ când sunt expuși la un material incompatibil cu vârsta și capacitatea lor de a ințelege.

Daniel Rogoz, fondator Kinderpedia, a încheiat seara cu o prezentare pe tema “Gadget-uri și aplicații utile pentru părinți și copii”. El a facut o selecție de aparate și aplicații pe care le-a folosit pentru bebelușul lui (babymonitor, aparat de gătit cu aburi, aplicație care redă sunetul apei, vântului, aspiratorului etc.) și le-a povestiti taților de ce i se par utile și le-ar recomanda oricărui părinte. Daniel ne-a facut și o demonstrație live: ne-a arătat cum funcționează babymonitorul pe care l-a ales pentru băiețelul lui. J

Participanții au plecat acasă cu multe premii oferite din partea partenerilor noștri:

  • 1 ceas Alcatel Kids Watch Care Time, oferit de Orange Romania;
  • 1 voucher de 500 lei oferit de magazinele Next;
  • 5 carti Usborne oferite de Carti cu Zumzet;
  • vouchere cu 25% reducere la servicii audio-video oferite de Octana Events
  • 4 abonamente XBody oferite de Pure Shapes
  • 5 X set carti Master Chef powered by Edenia
  • 5 premii oferite de Clubul Yves Rocher

MDC2Branduri partenere: Orange Romania, Motorola Romania, Vtech, ErFi Romania, Nestlé Incepe Sanatos Creste Sanatos, magazinele NEXT, Octana Events, BLCP – Complete Solutions, DALB – Creator de frumos, Carti cu zumzet, Clubul Yves Rocher, STR8, AQUA Carpatica si  Domeniile Samburesti.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges. 

Frunzaresc.eu: Sofia Frunza scrie despre experienta ei si brandurile pe care le foloseste, despre viata de femeie activa si mamica implicata, dar si despre evenimentele la care merge si campaniile pe care le sustine.

Creative Energy Corner: Este o agentie de publicitate ce ofera servicii de PR, Social Media, blogging si marketing online. Completeaza paleta cu evenimente tematice pentru companii, de la lansari de produse pana la conferinte de presa, gale si petreceri, trade marketing, creatie publicitara si web-design.

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Revista Baby, Sfatulparintilor.ro, RomaniaPozitiva.ro, Asociatia SAMAS, Kinderpedia, Oradenet.ro, Learninghub.ro, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Tatistaacasa.net, Mamicaautentica.ro,  Laurafrunza.com, Pricopie.com, Zanascutecel.ro, revelatiideparinte.ro, Annazidezi.com, Styleandthecity.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Supermamici.com, Johannasburg.ro, Unsoideblog.ro, Rozsaunu.ro, Laurabucur.ro, Danaganja.ro, Super-Mami.ro,  Gossipme.ro, Go-big.ro,  Ancasdiary.com, Zecelucruri.ro, Meritopoveste.ro, Lullaby.ro, Eustiu.ro, Adndefemeie.com, Jurnalulcopilului.com, Planetamami.com, Suntmama.com, Mamapentrudoi.ro, Mamacudichis.ro, Bebeh.ro, Mamapetoc.ro, Roxanadulgheru.ro, Zonamov.com, Styleandthecity.ro, Recreativo.ro, Alexisme.ro, Acasacumami.ro.

Mulțumiri tuturor brandurilor ți partenerilor media care s-au alăturat și au susținut această ediție a evenimentului Modern Dad’s Challenges.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s