Unul din motivele pentru care îmi plac sărbătorile este faptul că îmi oferă spațiul necesar să stau cu copiii mai mult decât am ocazia în viața de zi cu zi. Sărbătorile de iarnă cu precădere ! Așadar, pe lângă inerentele discuții și dispute ce au loc atunci când casa este plină și ne călcăm pe picioare și ne dăm peste cap programul ori nu ne potrivim în alegeri, avem totuși prilejuri mai numeroase de a face împreună multe chestii interesante.

Sunt multe zile de vacanță, nu aveți niciun plan de plecare și vă gândiți că nu o să aveți cu ce să le umpleți ziua micuților ? Iata câteva chestii pe care le aveți la îndemână și fără prea multă bătaie de cap ori costuri mari:

  1. Să profităm de soarele primăvăratec și să hrănim rațele

sarbatoricucopiii7

Vremea de afară nu prea seamănă cu iarna aceea minunată din povești sau din copilăria mea, ce urca nămeții până la geamuri. Dar zic, să nu ne supărăm și să profităm de soarele primăvăratec. Soare, aer, zâmbete de copii, oameni mai puțini (mulți sunt plecați), biciclete… pescăruși și rațe sălbatice. Mda, să ieșim la o porție de joacă și să le dăm prilejul copiilor să hrănească rațele e o idee bună pentru o zi de vacanță. Ce părere aveți ? Eu zic că ne încarcă pe toți cu o energie bună.

  1. Pop-corn home made și unul, două filme împreună cu toată familia

Nu am deloc prilejul să mă uit la televizor. E drept că nici nu îi simt lipsa, nici nu îi duc dorul, doar uneori mă simt ruptă de realitate dar am grijă să-mi iau porția de informații vitale din alte surse. Totuși ce zile de vacanță ar mai fi acelea în care să nu pregătești floricele și să vezi unul, două filme bune împreună cu toată familia? Nu, nu trebuie să fie neapărat desen animat (deși eu nu am nimic împotriva filmelor de desene animate, chiar sunt fan). Dacă aveți un copil mai măricel puteți liniștit urmări un film artistic sensibil, tematic (legat de sărbători) ori comedie. Și mai găsim aici un avantaj – acela că fiul /fiica fac efortul să citească subtritrările.

3. O ieșire la cinema

ferdinand.jpgDacă tot vorbim de filme, nu strică ca într-una din zilele de vacanță să vă propuneți o ieșire la film : în doi, în trei sau în câți vreți voi. The more, the merrier. Sunt oferte drăguțe în această perioadă. Noi am fost la Ferdinand, sensibilul tăuraș, vi-l aduceți aminte, nu ? Se pare că și noile generații îl iubesc.

Ne învață despre sensibilitate, despre bullying, despre cum se pot schimba oamenii, despre cum nu trebuie să judecăm după aparențe. Ne învață că e OK să fim noi înșine și despre încrederea în noi și în ceilalți. Imi doresc să ajung și la “Minunea”.

  1. Lucru manual

Lucrul cu mânuțele ne ajută întotdeauna să trecem timpul mai ușor dar și plăcut. Plus că ajută la motricitatea fină. Seria Micului artist poate fi o soluție la îndemână și ieftină. Moșul ne-a adus nouă « Viața în ocean » iar mărgeluțele adezive ne-au ținut ocupați ceva vreme…pe toți, și mai mici și mai mari și ne-a plăcut ce a ieșit.

  1. La patinoar

Să ne amintim totuși că este iarnă, da ? Nu plecăm noi la munte, nici zăpadă nu avem să ieșim la bulgărit ori săniuș dar patinoarele s-au deschis și e tare frumos !! Bine, unii mai năzdrăvani se aleg și cu vânătăi dar distracția e la locul ei, vă asigur. O variantă bună e și cea gratuită : patinoarul din Titan. Incercați și voi ?

  1. Board games in familie

Ce fain e să petreceți timp în familie…aerul acela de dolce far niente, în care fiecare face ce vrea când vrea, cum vrea !! Dar și mai fain e când după toată leneveala vă strângeți în jurul unui joc. Imposibil să nu aveți prin casă un Monopoly, Catan, Camel Up, Hotel Tycoon, etc. Ceva ce vă va ține ocupați câteva ore bune și vă va antrena într-un mod plăcut. Bine, unii mai pătimați s-ar putea încinge serios. Alții, în schimb ar putea acompania jocul de un vin fiert aromat…hai că zic că toți ies câștigați din această activitate.

  1. Escalada

Nu sunt un fan al mall-urilor. De fapt nu prea calc prin asemenea locuri decât atunci când am treabă și asta se întâmplă doar în trei situații: fie trebuie să ajungem la ziua cuiva într-un loc de joacă din mall, fie mergem la film și atunci văd strict doar zona cu pricina, deci nu prea se cheamă că merg la Mall. Fie, a treia situație și cea mai rară, trebuie neapărat să cumpăr ceva, dar atunci merg cumva doar la punct țintit. Dar, câteva ore petrecute la cățărat nu e o idee rea, așa-i? Statul acasă trebuie combinat și cu un pic de mișcare….

Bine, dacă nu vreți, puneți doar copilul la treabă dar eu zic că e mai fain în doi. In plus, și cei mai mici au parte de joacă , deci merge o ieșire cu toții. Pontul nostru ? Evident, aproape de casă – http://www.playpark.ro/climbing-park/. După o cățărare organizată, vă puteți lua la întrecere și în parc dar nu este aceeași adrenalină ca la escaladă.

sarbatori_escaada

Pentru pregătirea mesei de Revelion și a casei rezervați o zi, ce să faceți, deși e cam la limită. Dar și din asta puteți organiza ceva funny împreună implicându-i pe cei mici în bucătărie. Nu o faceți voi, oricum vin ei peste voi. Evident că treburile administrative zilnice vă mai răpească și acestea ceva timp. Sau mai puteți adăuga în program o zi de confecționat sorcove, ori alte activități interesante. Sigur puteți strecura și ceva doar pentru voi, cum ar fi un pic de citit, de scris, ori cosmetică…..

Cât am zice pic și poc sărbătorile vor trece, la fel și vacanța deci să ne bucurăm de fiecare zi. Voi ce idei aveți ? Ce ați făcut și ce mai aveți în plan să faceți ?

Mulțumesc că ați poposit un pic în casa mea virtulă.  Sărbători cu bine să avem !!

Vă aștept și pe pagina de Facebook, mamide2

foto credit : cinemagia.ro

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s