Aveam programarea făcută din luna decembrie pentru început de ianuarie, după ce mă sfătuisem la telefon cu o domnișoară foarte drăguță și conveniserăm că așa e cel mai bine să facem. Am intrat destul de timidă totuși, un amestec de teamă și neîncredere. De fapt îmi era teamă să încerc ceva ce ar fi putut să îmi pericliteze sănătatea în vreun fel. Pentru că nu obișnuiesc să fac lucruri care sunt contra naturii. Mă bronzez puțin vara când e sezonul. Dar întotdeauna folosesc cremă de protecție 50+. Deci, rezultatul e puțin vizibil. Nu încerc machiaje care să îmi încarce tenul. Nu îmi pun gene false și nu îmi place să fac nimic din ce nu e natural ori ar putea sa dăuneze sănătății. Deși nu sunt nici genul de om foarte atent la sănătatea sa pentru că mănânc haotic și nu fac sport, dorm puțin și destul de prost….

Despre tehnica IPL (intense pulsed light) sau lumina intens pulsata mă informasem înainte și teoretic eram convinsă că nu există riscul dobândirii unor boli de piele, mai ales, Cancerul – marea mea teamă. Odată eliminat acest risc, rămânea doar neîncrederea că tehnologia chiar poate birui natura. Și doar știam despre ce este vorba, căci mă confruntam lunar cu firele de păr ce nu dădeau niciun semn de a da înapoi după ani de epilare normală.

stadiicresterepar

Se pare însă că oamenii de știință au făcut ceva cercetări și au observat că lumina puternică poate să le vină de hac firelor de păr inestetice. Așa a apărut și s-a dezvoltat tehnica IPL utilizată pe scară largă în industria cosmetică dar și penru tratarea numeroaselor probleme dermatologice : acnee, leziuni pigmentare, rejuvenare. Principiul ? Foarte simplu și asemănător cu al laserului :

se emite un puls luminos foarte puternic care este absorbit de diferite structuri la pielii : vase de sânge, fir de păr, colagen, glande sebacee.

Se pot selecta anumite lungimi de undă pentru a acționa specific pe aceste structuri. Lumina odată absorbită e transformată în căldură care produce distrugerea acestor structuri. That simple !

nomasvelloDeci, pornesc la drum către Nomasvello, că doar sunt cei mai mari în acest domeniu cu o rețea de peste 1200 de centre în toată lumea. Deci dacă ar fi fost cumva posibilitatea să existe ceva probleme ori riscuri ori alte complicații, atunci e clar că la ei ar fi trebuit sa se întâmple căci aveau cei mai mulți clienți. In plus numărul mare de centre în toată lumea e un mare plus de încredere pentru mine.

In afară de aceste avantaje care mi-au călit încrederea și dorința de a apela la serviciile lor (pe care, mărturisesc că nu aș fi avut curajul să le încerc într-un centru micuț, fără istorie și avengură internațională) Nomasvello mai au un mare avantaj : au o grămadă de centre și la noi. Ori cum timpul meu este redus la mine acest ucru e esențial. Pot găsi un centru fie aproape de casă, fie aproape de muncă, fără probleme. Și mai au un avantaj : au acoperire națională foarte bună : apoape 2à de orașe beneficiază de serviciile lor.

nomasvello3

Totuși claustrofoba din mine nu se lasă ușor liniștită. OK, știu ce tehnica IPL, cum acționează și mai ales că nu există riscul de a dezvolta cancer de piele. Știu și că există aprobare din partea FDA (Food and Drug Administration). Am ales Nomasvello pentru că au tradiție în acest sens și pentru că sunt la nivel internațional, deci au o foarte mare experiență.

M-am bucurat și mai tare pentru flexibilitatea pe care o am în a alege un centru : fie aproape de casă – în weekend, fie aproape de muncă, la final de serviciu,pe timpul săptămânii.

Dar, cum rămâne cu durerea ? Cât de tare avea să mă doară era apoi temerea mea !

Pășesc deci, bine informată dar cu teamă în cabinet unde sunt întâmpinată cu multă căldură și ospitalitate. Mi se oferă un pahar cu apă, completez o fișă mare cu o grămadă de întrebări referitoare la mine și la trecutul meu din punct de vedere medical. Apoi sunt invitată la locul cu pricina. Uff ! Bine că nu e niciun tub orice ceva de genul, căci aș fi zis pas cu toată tehnologia și asigurările lor ! Ce să fac ? Așa sunt eu, claustrofobă ! Ba, chiar e super bine, căci patul este încălzit astfel încât doamnele/domnii să aibă tot confortul pe toată durata ședinței de epilare.

Care durează cât ?

Păi depinde de zona epilată (Că o biată axilă nu se poate compara cu un picior), de speficicul fiecărui client în parte (dacă e mai bogat ori nu în pilozitate) și, adaugă doamna drăguță, și de cât poate suporta fiecare !

  • Aoleu !! Păi doare tare?
  • Există un mic disconfort ca o pișcătură ! Oricum mai puțin decât la epilarea cu ceară , mă asigură spcialistul IPL zâmbind .

Nu știu când au trecut cele 40 de minute, cam cât a durat prima mea ședință. Din când în când simțeam într-adevăr câte o pișcătură mai puternică (dar intensitatea mai poate fi reglată dacă nu poți suporta) și un miros de ars. Nimic deranjant însă și cu siguranță mai puțin dureros decât la ceară. Ba, la final am fost și felicitată în mod admirativ că am suportat foarte bine prima ședință, care se presupune a fi cea mai dureroasă, căci firele de păr sunt mai rezistente.

Am rămas deci cu o bună impresie și doar o ușoară senzație de usturime după, care însă a trecut după o jumătate de oră. Ce mi-a plăcut foarte tare a fost faptul că nu este nevoie de îngrijiri speciale nici înainte, nici după epilare. Aplicarea unei simple creme cu aloe vera e suficientă. Evident, există creme speciale Nomasvello, create special ca parte integrantă a trratamentului. Dar la mine a funcționat foarte bine și fără. Și mai frumos este că personalul nu încearcă să îți vândă produsele lor adiționale !

Cât de eficient e ? Cât durează tratamentul ?

nomasvello2Toate bune și frumoase până la urmă ! Dar nu credeam în eficacitatea tratamentului, nu după prima ședință. Pentru epilarea definitivă este nevoie de un set de 8-10 -12 ședințe programate la un interval de o lună aproximativ. Pentru a surprinde toate firele de în stadiul de creștere activă. Pentru că, am aflat ulterior, există 3 stadii ale creșterii parului : anagen- creștere activă, catagen – stagnare și telogen- regresie.

După aceste ședințe, se mai recomandă câte o ședință de întreținere o dată pe an ! Pentru 135 lei ședința de epilare – indiferent de zona epilată eu zic că e o investiție mai mult decât rezonabilă. Iar factorul motivant este faptul că într-adevăr efectele se văd după prima ședință. Firele de păr cresc mult mai greu, sunt anemice și majoritatea pot fi trase foarte ușor, fără nici un efort ori durere.

De unde pornisem deci la drum cu o grămadă de gânduri și suspiciuni, cu temeri și neîncredere, am descoperit un tratament non invaziv, fără riscuri, foarte eficient și la un preț rezonabil. Mai mult decât atât, sunt chiar încântată și entuziasmată ! de ce să nu ne bucurăm de descoperirile și avantajele lumii moderne ?

Mulțumesc că ai poposit aici. Te aștept și pe mamide2.

credit foto : Nomasvello,

Posted by:lauragherghe

8 replies on “Printre bucuriile tehnologiei- tehnica IPL

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s