MDC 8_Talentul copilului.jpgModern Dad’s Challenges, editia 8

Avem copii extraordinari ! Aceștia se nasc cu un potențial atât de mare încât de foarte multe ori suntem surprinși de evoluția lor, de modul în care reușesc să învețe, de capacitățile digitale înnăscute, de rapiditatea cu care se pot adapta. Cum reușim noi ca părinți ori îndrumători ai copiilor aceștia extraordinari să le descoperim însă talentele și să le potențăm ?

Cum îmi dau seama care este talentul copilului meu ? Aceasta este întrebarea

pe care cred că majoritatea părinților și-o pun. Această căutare pornită uneori dintr-o frustrare personală, alteori din exces de zel poate să nu atingă rezultatele dorite tocmai pentru că nu este făcută cum trebuie. Cunoaștem cu toții ritmul frenetic în care se derulează viața noastră, ne plângem că nu avem timp pentru a sta în preajma copiilor din cauza orelor prelungite de muncă

Pe de altă parte orice bucățică de timp liber pe care acesta o are o încărcăm la maxim cu diverse cursuri opționale : pentru că, e bine nu-i așa, ca al nostru copil să știe din toate : și un instrument musical, poate și canto, dar și dans; să fie și sportiv ( tenis, înot, baschet, ..) dar și deștept deci musai un curs de digital, ori matematica, etc. Ba pentru relaxare și împlinire îi ducem și la yoga și la cursuri de dezvoltare personala și public speacking și bineînțeles din acest peisaj nu excludem limbile străine fără de care în această societate nu se poate!

Ajungem să ne obosim micuții înainte de vreme ori să-I facem să-și piardă interesul pentru anumite activități. Nu avem nici noi răbdare să îi lasăm sa se dezvolte în voie, să aleagă, să caute, să prindă gustul. Le îndesăm pe gât din toate și nu avem răbdare cu ei, îi cărăm obosiți dintr-o parte în alta, îi încântăm și apoi, poate ne supărăm dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare… Vrem prea mult dar nu știm ce vrem și nici nu reuși să ne focusăm, ori dacă o facem, nu ne îndreptăm atenția acolo unde trebuie.

De unde știm când să apăsăm pedala de accelerație și când să renunțăm? Care sunt semnalele?

Când îi îndreptăm spre activități sportive sau artistice? Ce sunt mai importante : cursurile care îi ajută să-și dezvolte abilitățile socio-emoționale sau cognitive? Cum alegem tipul de activitate : să fie în sistem clasic : ori în stil lejer, gen tabere, explorare…

Cum descoperim talentul copilului și îi stimulăm creativitatea, inventivitatea? Ce trebuie să facem în momentele în care observăm că vrea să renunțe și când este totuși momentul să spunem stop la o activitate? Ce activități putem face acasă cu cei mici și cât de important este jocul pentru dezvoltarea lui? Când transformam jocul în ceva mai mult ?

cover MDC8_V2

Sper să aflăm răspunsurile la toate aceste întrebări ori multe altele la ce-a de-a 8-a ediție Modern Dad’s Challenges, al cărei subiect este :“Cum descoperi talentul copilului și încurajezi dezvoltarea lui multilaterală”. Când : pe 6 iunie, de la 18 :30. Unde : la Hotel International. Cum : înscriere în prealabil pe site-ul www.events.moderndads.ro. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile J Ce se va discuta :

  • Cum descoperim talentul copilului?
  • Dezvoltarea fizică a copilului și rolul activităților sportive
  • Idei de activități tată-copil pentru vacanța sau perioada verii

In plus, participanții vor avea parte și de o parte practică realizată cu sprijinul ErfI Kids & Quercetti, pentru a afla cât de important este jocul în dezvoltarea copilului.

Ediția cu numarul 8 a Modern Dad’s Challenges este sprijinită de urmatoarele branduri: Lidl Romania, Lupilu, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos, ErFi Kids, Quercetii, Dettol Romania, Douglas Romania, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Despre eveniment au comunicat și partenerii media: Radio Itsy Bitsy, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Romania Pozitiva, Doctor MIT, Andreicismaru.ro, Tatistaacasa.net, Educabil.ro, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Startevo.com, Kidibot, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Go-gib.ro, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Ioanaboca.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.wordpress.com, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

De-abia aștept să descopăr talentele copiilor mei. Tu ?

Sunt Laura. Mulțumesc că ai poposit un pic aici . Te aștept și pe Facebook, mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s