Toată copilăria mi-am petrecut vacanțele la bunici la țară. Toate vacanțele!!
Vara, principala ocupație a noastră, a copiilor, era să ne ducem cu caprele. La început era chiar ceartă mare în casă, care dintre noi două, eu ori sora mea să mergem, căci amândouă nu se cădea: aveam doar două capre!! Iar dacă rămâneam acasă, era plictiseală groaznică căci toți copiii erau plecați la deal și acolo era distracția cea mai mare!!
Caprele au fost deci „animalele mele de companie” în copilărie și au rămas aproape de sufletul meu, mai ales ieduții. Preferata mea era Clăudița, căprița mea cu coarne și care de obicei primăvara făcea câte trei ieduți. Tare mult mă bucur acum când îi văd și pe ai mei copii apropiați de animale. Cea mai mare bucurie a copiilor când am fost acum, de Rusalii la țară, era să meargă seara, după capre !
Acesta era momentul cel mai important al zilei : „Asta e cea mai mare distracție mami, căci se strâng toți copiii din sat!”
Și pregătirile de plecare începeau de pe la ora 6 deși caprele nu ajungeau acasă înainte de ora 8. Mai frumos e că, inclusiv copiii ai căror bunici nu au capre, așteptau acest moment al zilei cu mare bucurie ! Dar nu doar căprițele cu boticurile lor fine mi-au fost alături în copilărie!
- Puișorii galbeni, roșcați ori pestriți, moțați ori încălțați mă fascinau, cât de micuți și drăgălași erau. Mi-era drag să le pregătesc mălaiul și să îi urmăresc cum se cuibăresc seara între aripile cloștii.
- Și rățuștele cu mersul legănat și care știau exact să vină la poartă când era ora de mâncare!
- Ori Puica, măgărița lui tataie: un măgăruș tare simpatic, de talie mijlocie, cu parul finuț, gri și botic fin. Puica era tare curajoasă luându-se la întrecere când avea ocazia, cu cei mai voinici armăsari! Tare rău ne-a părut când bunicii au fost nevoiți să o dea căci nu mai puteau să aibă grijă de ea, fiind prea bătrâni.
- Într-o vreme am avut și iepurași : le rupeam frunze de varză din grădină și le dădeam bucăți de morcovi.
- Apoi erau gâscanii vecinilor de care mi-era o frică teribilă când treceam pe lângă ei : foarte curajoși, gâscanii te sâsâiau amarnic punându-se în pericol numai să țși salveze familia.
- Pisicuțele, cărora le dădeam pe ascuns cărniță ori brânză, și cățelul de care îmi era cam frică dar eram mândră că e atât de puternic.
Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că animalele de toate felurile, mi-au însoțit și luminat copilăria!
Și că fără ele aș fi fost poate mult mai săracă. De mâine, la Boomerang, începe un nou serial : „Cei cinci prieteni fermieri” – o comedie hazlie, ale cărei personaje sunt animale.
Cățelul Paco, iepurașii Kimi și Loona și măgărușul Sören locuiesc împreună într-un hambar confortabil. Într-o noapte furtunoasă, un cacadu pe nume MC Digga se rătăcește și aterizează în casa lor. Acum, trebuie să împartă hambarul cu noul coleg, care are de depănat o mulțime de povești incredibile de prin călătoriile lui în jurul lumii. MC Diggae modern și e nedespărțit de smartphone-ul lui, pe care le arată prietenilor săi videoclipuri haioase.
Anke Greifeneder, Senior Executive Producer, Turner Broadcasting System Germania, a vorbit despre soluția tehnică care a dat naştere acestui serial. „Producţia distrează audiența cu aventuri colorate și interesante. Considerăm că este important ca dialogul animalelor să fie autentic și viu şi am realizat acest efect prin tehnica morphing, adică prin animarea mișcării animalelor”.
„Cei cinci prieteni fermieri” poate fi urmărit în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 13.40, la Boomerang.
Presimt că va fi un serial care ne va deveni foarte drag! Ce ziceți, le urmăriți și voi aventurile?
Sunt Laura. Mulțumesc că ai poposit un pic aici. Te aștept și pe mamide2.