Weekend-ul la mine echivalează cu timp în familie şi activităţi interesante împreună. Nu întotdeauna se întâmplă aşa şi nu întotdeauna găseşti aceeaşi disponibilitate la ceilalţi ori nu dispui de resursele necesare. Dar, cu un pic de bunăvoinţă, lucrurile se aranjează frumos.

Ne-am obişnuit să credem că fără bani ori destinaţii deosebite în afara Bucureştiului nu poţi face nimic. Uităm să ne bucurăm de ceea ce este chiar sub ochii noştri ori sa ne punem imaginaţia la incercare şi să lăsăm lenea ori resemnarea la o parte.

Eu ştiam clar că weekend-ul acesta trebuie să stau acasă. Aveam nevoie de asta! Nu numai pentru chestiile administrativ gospodăreşti care oricum nu se termină niciodată, ci şi pentru ca plecatul weekend de weekend m-a obosit oarecum, şi pentru că într-adevăr nu mai aveam nici bani să mai mergem pe undeva. Aşadar, un weekend liniştit pe acasă era tot ceea ce ne trebuia.

Dar, cu un pic de organizare avea să fie şi frumos, nu doar liniştit ori banal.

Aşadar sâmbătă după amiaza, am programat spectacolul pus în scenă de copiii de la Brave Kids Romania cu sprijinul MiniArtShow şi Iona Ginghină. A fost foarte frumos şi gingaş. Mi-a plăcut mult amestecul de culturi şi dăruirea acestor copii de a învăţa dansuri specifice altor ţări într-un timp atât de scurt. Sunt convinsă că atât pentru ei cât şi pentru famiile care le-au fost gazde a fost o experienţă de viaţă extraordinară (de care tare mi-aş fi dorit să pot beneficia şi eu şi copiii mei, dar spaţiul nu mi-a permis).

Am văzut iranieni dansând dansuri bulgăreşti şi polonezi dansând dansuri orientale, un mix de costume, fizionomii şi culturi unite de un singur zâmbet, de bucuria de a fi şi de a învăţa şi respectul pentru fiecare. #BraveKids chiar e un proiect intercultural tare frumos, şi aceşti copii sunt cu adevărat curajoşi şi merită admiraţia noastră.

După spectacol, am rămas in parcul IOR, pentru că a reînceput seria ”Cinema în aer liber”. Dacă anul trecut doar mi-am propus dar nu am reuşit să ajung, anul acesta lucrurile s-au nimerit la fix. Cinema în aer liber am vazut prima dată, anul trecut la Viena. Am primit pături, tricouri şi îngheţată Ben&Jerry gratis. Am stat până seara târziu, filmul nu prea l-am înţeles eu dar atmosfera a fost foarte faină.

Insula din parcul Titan unde se ţine cinema în aer liber este în apropierea scenei mari din parc. Treci podul mărginit de stuful înalt, te poţi plimba agale pe aleile pietruite ori te poţi aşeza pe iarbă, pe marginea lacului şi să priveşti amarcaţiunile – bărci, lebede, vaporaşul – broaştele ţestoase din lac şi lebedele, raţele ori gâştele ce populeaza parcul.

Insula a fost de asemenea împobobită pentru cinema : un ecran gonflabil se ridică în jurul orei 20 :00 ; scaune de pânză pliante sunt aşezat în iarbă ; panglici multicolore sunt agăţate în copaci şi borcănaşe cu forme frumoase sunt atârnate pe sfori cum ici lumânari artificiale in interior. Totul e pregătit, un decor şi o ambianţă minunată pentru cinema în aer liber. O singură gheretă de unde poţi lua suc, apă, floricele şi nachos ca să te simţi ca într-o sală de cinema ! Numai că mult mai bine !!!

Ce efect mai fain decât luna plină ce urcă pe cer în spatele ecarnului gigantic.

Puteţi merge din nou începand de mâine- 28.08 « Un beau soleil intérieur » – film premiat la Cannes 2017 şi continua până pe 16 septembrie. Tot programul îl găsiţi pe cinemainaerliber.ro.

Duminică am avut o zi lungă şi plină iar în natură şi iar împreună. Toată ziua !! Nu de mult Amyra văzuse un desen animat la televizor în care prinţesa Sofia mergea la picnic împreună cu mama ei. Atunci îi spusesem că ar fi frumos să facem şi noi picnic. Nu ştiu dacă înţelesese ea prea bine ce înseamnă picnicul dar ideea i se întipărise frumos în minte şi o încântase. (« Da mami, yee ! megem a picnic ca pinţesa Sofia »)

Aşadar ne-am pregătit de plecare : pături, tacâmuri, pahare, coşuleţ, câte ceva de mâncare şi de băut şi multe jucării !! Atât de multe că îmi era şi ruşine să merg pe stradă…cu poporniţele după mine. Dar odată ajunşi acolo am constatat că tot uitasem câte ceva 😦 dar ne-am descurcat noi !

Ce poţi face la un picnic ? Cu doi copii diferiţi ca vârstă încât ai crede că nu au preocupări comune ?

  • Ei bine, masa în aer liber e întotdeauna o plăcere, cel puţin pentru mine 🙂 şi am constatat şi pentru ei !
  • Apoi tolanitul pe o pătură moale în timp ce priveşti cerul albastrul de la umbra copăceilor !! Mă relaxează fantastic. Poate unde îmi aduce aminte de copilărie, când mă furişam în fundul grădinii şi mă întindeam pe răzor la umbra dudului ca să privesc norii albi, pufoşi.
  • Cititul dintr-o carte
  • Joaca de-a bucătăria – adunat de frunze, ţărână, crenguţe
  • Urmăritul şi izgonitul furnicilor (plus alte insecte) de pe pătură
  • Hrănitul răţuştelor cu pâine
  • O partidă de fotbal ori măgăruş – mai bine zis o alergătură fără reguli după minge căci Amyra nu prea pricepea ea în echipa cui e şi când să apere ori când să de agol.
  • O cursă cu maşinuţa cu telecomandă – asa e când ai un frăţior
  • Un drum sau două, trei până la cişmea – după apă

Mai poţi încerca o plimbare cu vaporul (noi fiind cu toată casa după noi, plus tricicletă, plus biciletă, nu am avut cum).

Si evident o oprire pe bancă pe malul lacului pentru o îngheţată răcoritoare la final de zi.

Picnicul a fost atât de frumos încât nu am simţit când a trecut aproape o zi întreagă. Dar şi istovitor căci puiul mic – neobosit de obicei- a adormit pur şi simplu în tricicletă pe drumul spre casă.

Deci, iată că se poate petrece un weekend full foarte frumos şi fără bani, şi device-uri moderne. Tot ce avem nevoie e să ne lăsăm purtaţi de un sentiment de bine şi să ne fie drag să fim împreună.

Sunt Laura. Mulţumesc că ai poposit un pic pe aici. Te aştept şi pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s