Știți ce imi place cel mai mult de când cu explozia social-media? Faptul că aflu, văd și pot să aleg să particip la lucruri frumoase. Și, nu am timp să butonez telefonul toată ziua. Acasă, nu stau absolut deloc decât atunci când sunt pe afară și copiii sunt foarte antrenați cu alți copii. În metrou, dacă prind loc, prefer să citesc.

A, de fapt despre cărți vream să vă zic. Prietena mea Simona, a făcut un gest minunat duminica trecută…și a donat ziua ei de naștere pentru o cauză nobilă  – strângerea unei liste de cărți foarte căutate de adolescenți  și pe care biblioteca Emil Gârleanu nu le poate achiziționa prea curând.

20180916_184858

Simona mi-a fost colegă în facultate. Ne-am regăsit în București  și până să am primul copil chiar aveam bucuria și timpul să ne întâlnim destul de des. După….lucrurile au devenit din ce în ce mai greu de gestionat pentru mine. Noroc cu facebook, că o mai urmăresc și particip cu gândul la inițiativele ei frumoase  – printer ultimele, #iuliefaraplastic, la care nu ne-am întâlnit dar măcar am pus în practică un pic.

Ziua de naștere, un om atât de cald și cărți nu puteam să mai ratez. Și m-am mobilizat ! Mi-am luat copila de mânuță și i-am promis că mergem la ziua unei fete să îi spunem “La multi ani frumoși și sănătoși!”. Am cântat, a zis că îi urează de bine dar s-a răzgândit acolo. Ei…până la urmă, ne-am înțeles. Și i-a plăcut foarte mult.

Evident, am stat în partea destinată copiilor, și de socializat tot cu ei am făcut-o. Dar, prezența lor e cea care mă umple de cel mai mult bine, deci a fost o bucurie.

Biblioteca arată extraordinar, prin grija și dăruirea unor oameni geniali. Emilia Priceputu e unul dintre ei și a reușit să facă din colțul pentru copii un loc foarte plăcut!!

De altfel, Biblioteca e loc nu numai de împrumutat cărți ci și de întâlnire cu oameni frumoși, de socializare și dezvoltare personală pentru că aici se țin o sumedenie de ateliere :

  • pentru copii :”Ora de lectura”;
  • pentru femei : “Serile de feminitate”- cu Emilia Pricepuu. Tare îmi propun să ajung și eu măcar o data;
  • pentru pasionați de lectură (“Clubul părinților pre(a)ocupați de lectură – susținut de Natalia Dabija
  • și un nou atelier de lectură destinat adolescenților  pe care îl va susține iar Simo. Cărțile aduse de oameni  buni duminică ori donate direct pe adresa Bibliotecii vor putea fi nu numai împrumutate ci și comentate în cadrul acestui atelier.

Și, după cum spunea Simona s-au strâns multe, poate mult mai multe decât ne-am fi așteptat dar mai au mai rămas câteva titluri. Ce ziceți ne mobilizăm să le adunăm și pe acestea?

Nu ziua de naștere a cuiva trebuie să fie prilejul, poate doar pretextul iaca să începem ceva constructiv. 

Lista cărților în așteptare e mai jos:

lista carti

A și încă ceva, Filip (sper să fi reținut corect) e un băiețel de vreo 8 anișori -în decembrie (de unde știu? Păi am stat la taclale la colțul copiilor) care îmi mărturisise că lui cel mai mult îi place să stea pe telefon. Probabil  că fusese un pic adus contra voinței lui acolo, așa cum mi se întâmplă și mie cu Arthur uneori dar…la final plângea de-adevăratelea să nu plece. What more can you wish for ?

De-asta zic eu…hai să ne mobilizăm ca uite ce minuni se întâmplă pe acolo.

Sunt Laura. Mulțumesc că ai poposit un pic pe aici. Te aștept și pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s