Fiecare intrare ori reintegrare în colectivitate mă îngrijorează, pe de o parte din cauza faptului că nu ştiu niciodată cât de greu le e copiilor să revină, să se adapteze la un program, ori să se readapteze la un mediu şi colegi noi. In al doilea rând penru că mă gândesc cu groază că iar încep răcelile, viruşi, temperatură, mucişori, tuse, nopţi nedormite, griji, probleme respiratorii…

Recunosc în schimb că nu reuşesc să mă mobilizez să fac şi ceva concret în acest sens, nu sunt pentru tot felul de pastile, vitamine, etc. Mi se pare că o alimentaţie sănătoasă şi un somn echilibrat ar trebui să fie suficient.

Numai că atunci când nu eşti acolo lângă copilul tău să îi dai toate astea, când timoul nu mai ajunge şi evident tăiem din orele de somn, cănd nici de gătit sănătos nu mai avem nici timp, dar nici chef, …ce alternativea avem la îndemână ?? Ce putem face pentru a ne ajuta să reintrăm într-un ritm normal şi sănătos ?

cover Facebook_MDC10.jpg

Mă gândesc să aflăm împreună la ce-a de-a zecea ediţie Modern Dad’s Challenges !! Ediţie aniversară şi un proiect în care cred mult !

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este dedicat exclusiv taţilor si viitoriol taţi. Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită completarea formularului de inregistrare. Modern Dad’s Challenges este organizat de agenţia Creative Energy Corner*. Mai multe informaţii despre proiect sunt disponibile pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

Pe 10 octombrie, de la 18:30, la Hotel Internaţional sunt aşteptaţi taţii şi viitorii taţi la o nouă ediţie Modern Dad’s Challenges, să aflăe despre “Cum asigurăm copilului un stil de viaţă sănătos?”.

Vin şi specialişti : Valeria Herdea, Medic Primar Medicina de Familie, Mona Ciurezu, Psiholog şi Specialist în somnul copilului şi adultului şi Diana Stănculeanu, psihoterapeut specilizat în sănătatea emoţională a copiilor şi adolescenţilor. Ediţia cu numarul 10 a Modern Dad’s Challenges va fi moderată de Alex Zamfir, Blogger & Realizator Radio. Yuhuu !!

In calitate de parinţi, ne dorim să-i asigurăm copilului un stil de viaţă sănătos şi cât mai multe experienţe care să-l ajute să se dezvolte şi să crească frumos. De la alegerile alimentare pe care le facem pentru el, timpul pe care îl petrecem împreună, momentele de relaxare şi de odihnă, până la ce îi povestim şi cum îi explicăm anumite lucruri din jurul lui sau despre el, toate fac parte din ciclul normal al vieţii.

MDC10.jpg

Dr. Valeria Herdea, Medic Primar Medicina de Familie, vine cu informaţii avizate şi recomandări despre “Alimentaţia copilului, infeţtiile respiratorii şi imunitatea copilului”. Suntem în plin sezon de toamnă, caracterizat de afecţiuni ale aparatului respirator, dar şi o perioadă în care imunitatea copilului este de obicei afectată. Ce putem face pentru întărirea sistemului imunitar al celui mic şi cât de importantă este alimentaţia copilului sau curele de imunizare antirăceală în sezonul rece, aflăm la ediţia a 10-a a Modern Dad’s Challenges.

Evenimentul continuă cu o prezentare “Despre somnul copilului şi co-sleeping”. Mentor va fi Mona Ciurezu, Psiholog şi Specialist în somnul copilului şi adultului. Există multe situaţii în care copiii se trezesc des noaptea, plâng în somn, fac crize, vor sa doarmă doar în pat cu parinţii. Co-sleeping-ul este un termen des folosit şi practicat de părinţi. Despre el, dar şi despre cum îi putem asigura copilului un somn liniştit, vom discuta pe larg la eveniment.

Dupa o scurtă pauză, urmează un subiect care pentru unii părinţi este încă tabu: educaţia sexuală la copii. Când le povestim copiilor despre corpul lor şi mai ales ce le spunem, va fi subiectul principal al discursului pregătit de Diana Stănculeanu, psihoterapeut specilizat în sănătatea emoţională a copiilor şi adolescenţilor: Ce îi spunem copilului despre corpul lui?

Brandurile partenere şi acre susţin comunitatea de taţi din România sunt: Lidl Romania, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos, Boiron Romania, Laptaria cu caimac, Nuk Romania, Gett’s Men, Pure Shapes, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti.

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Academiabarbatilor.ro, Stil Masculin, Ken Academy, Romania Pozitiva, Andreicismaru.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Startevo.com, Kidibot, Laurafrunza.com, #Cafeauadela10, Bebedoarme.ro, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Super-Mami.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Ioanaboca.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Zecelucruri.ro, Lullaby.ro, Pasimarunti.ro, Prescolar.ro.

Sunt Laura. Mulţumesc că ai poposit un pic pe aici. Te aştept şi pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

One thought on “Cum asigurăm copilului un stil de viaţă sănătos?

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s