A fost odată o broască verde și foame îi era. Așa că decise drăguța de ea că o muscă gustoasă ar mânca. Își căută o frunză de nufăr la soare pe care s-aștepte răbdătoare musca cea zumzăitoare.

20190204_064157.jpg

Tot în aceeași zonă, un pește drăguț înota. Un vierme, o muscă ori o broască tare își dorea și burtica își tot freca. Venise lângă bătrânul stejar la sfatul prietenilor săi și spera că prânzul curând își va afla.
Dar stăpân pe acele locuri un crocodil mare și rău era. Și el, ca orice crocodil numai la mâncare se gândea. Așa că hotărâse în ziua aceea că un pește ar merita.

20190204_064210.jpg
Broscuța aștepta pe frunza sa – nici oacul specific nu-l scotea de teamă că nu cumva musca să o audă și chiar atunci o muscă iată că trecea. Broasca, limba își scoate și un salt alături făcu.

Musca întreagă înghiți astfel dar odată ca ea în fața paștelui flămând ateriză.
Cu-un zâmbet gigant, peștele prânzul își lua. O vai, dar chiar atunci crocodilul de nicăieri apărea și ce să vezi tocmai pe bietul peștișor, prânz și-l făcea.

Norocul fu cu-un hipopotam bătrân ce vesel mergea. Bine el nu prea vedea dar mare, gri și tare frumos mai cânta. În căutare de niște noroi răcoritor în baltă se avântă cu toată greutatea sa.

20190204_063919.jpg
Unde ? Fix peste răutăciosul crocodil care din gură scăpa peștișorul, acesta deschuse gura și broasca o zbughi cât colo la loc sigur pe mal dar în viteză și teamă gura si-o deschise și musca zbură cât colo.

Bătrânul hipo zâmbi satisfăcut de isprava sa : iată cum 3 ființe scăpară de pedeapsa cea rea doar cu greutatea ta.

Ei bine, nu chiar așa am povestit eu “The frog crush” ci am citit-o chiar cum era ea…”Mami de ce vorbești așa, ca domnul?” Mă întreba fetița mea dar povestea deloc greu de înțeles nu era. Ea singur-o continua și ce să zic chiar tare frumos o și-n scenă o punea.

Iar cântecelul hipopotamului vesel îl cântăm cu toții – mari și mici…”I am a hippo, a great grey hippo muddling around, I am hippo, a grey big hippo singing a song….”


Nu uitati sa intrati pe thecrushseries.com.

Veți întâlni toate aceste personaje drăguțe, veți asculta povestea, ori descărca numeroase planșe de colorat.
Ei și mai urmeaza alte povești din aceeași serie. Noi am fost sâmbătă trecuta la lansare la Cărturești Verona și ne-atunci tot cântăm.

Sunt Laura. Te aștept cu bine pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s