Nu am ținut niciodată post pentru că nu m-am considerat în stare și nici nu mi-am propus vreodată. Până acum, când am zis că poate aș putea măcar să încerc. E vară, legume și fructe se găsesc din belșug, e scurt. Teoretic e cel mai ușor post de ținut. Practic, cineva care nu e obișnuit cu restricțiile ar putea avea probleme.

Și când zic restricții nu mă gândesc la lucruri grele ci mai degrabă la chestii banale : precum brânza cu roșii ori smântâna în ciorbă ori cafeaua cu lapte ori o prăjiturică mică.

20190804_212715

Deci, apropo de prăjituri, pentru că și cu dulcele am o problemuță: suntem la restaurant și mâncăm o supă cremă de legume delicioasă, puțină varză călită cu mămăligă și parcă aș fi vrut un dulce…Dar ce sa vezi toate deserturile erau de dulce.

Așa că mă hotărăsc să fac eu ceva când ajung acasă – o banală prăjitură simplă, fără ouă, fără lapte dar care să fie suficient de pufoasă si aromată cât să acopere pofta de dulce.

20190804_213140

Am pus :

14 linguri de ulei

14 linguri de zahăr (ori 10 e suficient)

14 linguri de apă (Eu am pus carbogazoasă doar pentru că aveam)

14 linguri de făină

1 lingură de cacao

1 praf de copt

1 zahăr vanilat

3-4 linguri de nucă măcinată

2 mere tăiate cubulețe.

20190804_212917

Am amestecat mai întâi ingredientele lichide apoi am pus ingredientele solide (făină, praf de copt, cacao) amestecate în prealabil. La final am adaugat merele cubulețe și am dat la cuptor.Totul a durat maxim 10 min și încă vreo 25 la cuptor. Ușor, rapid și de post. Nu deosebit, nu extravagant, doar bunuț și rapid.

Sunt Laura. Vă aștept și pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s