« Buna iubita mea ! Ce vrei sǎ ȋți aducǎ mama ?
« O pǎpuşicǎ ! » venea invariabil rǎspunsul 😊 😊

ȋn aceastǎ vacanțǎ, Amyra a stat câteva sǎptǎmâni la bunici. De fiecare datǎ, numǎram zilele la telefon : « mai sunt 4, 3, 2 zile…. Pânǎ vine mami » şi rǎspunsul invariabil la « Ce vrei sǎ ȋți aduc ? » era de fiecare datǎ : « o pǎpuşicǎ ».

Mari, mici, blonde, brunete sau roşcate, pǎpuşile sunt preferatele. Cu ele construieşte o minunatǎ lume de poveste de multe ori cu subiecte inspirate din viața de zi cu zi.

Improvizeazǎ o casǎ dintr-o cutie de carton, merge cu ele la cumpǎrǎturi, pregǎteşte mâncarea sau serveşte prânzul pentru copii. Le pregǎteşte de plimbarea ȋn parc sau de serviciu (cǎ aşa fac mamele).

Inainte de culcare, le dezbracǎ pentru baie : acesta este de altfel jocul preferat, motiv pentru care pǎpuşile ei sunt mai mereu dezbrǎcate ori cu hǎinuțele rǎtǎcite…Uneori le spalǎ de-a devǎratelea : nu spun când a rǎmas acasǎ cu tati şi seara, când am ajuns acasǎ am gǎsit toate pǎpuşile ȋnşirate de pǎr pe sârmǎ pentru cǎ fǎcuserǎ o baie mai adevǎratǎ :D.

Le ȋnveleşte cu grijǎ şi le cântǎ. Dialogul nu lipseşte şi ȋl ȋndeplineşte cu talent atât ȋntr-un rol cât şi ȋn celǎlalt. Pǎpuşile mai mici sunt copiii, pǎpuşile mai mari sunt mamele ori bunicele. Evident cǎ nu lipsesc « sorele » : ea e fǎrǎ doar şi poate sora mare ori mami, niciodatǎ (ori foarte rar) copilul mic.

Invitația de a intra ȋn lumea de poveste apare imediat iar scenariul este trasat cu grijǎ. Nu e doar scenaristǎ ci şi mare regizoare :

« Hai, uite tu eşti copilul şi vrei mânacre, şi zici : mami, mami, mi-e foame…. Iar ea e sora mare, da ? Da ? Hai ! »

Uneori intrǎ ȋn acțiune şi fratele mare ori prințul ! Noroc cu pǎpuşile Barbie cǎ ne pun la dispoziție varianta masculinǎ iar Ken ȋndeplineşte pe rând rolul de tati, frate mai mare, prinț, dl gardian, polițist…

Iar când obosim de atâta joacǎ, când scenariile ȋncep sǎ se repete, când «regizorul» dǎ semne de obosealǎ, ne aşezǎm cu toții pe canapea şi intrǎm ȋn lumea de poveste creatǎ de alții : Barbie Dremhouse (a se citi drinhaus in varianta Amyrei 😊).

Si nu e un desen doar pentru copilițe mici : Barbie Dreamhouse Adventure este desenul descoperit de Arthur !! El este cel care i l-a arǎtat pentru prima datǎ Amyrei! El a luat-o entuziast de mânǎ pe Amyra şi i-a zis „Hai Amyra sǎ ne uitǎm la Barbie Dreamhouse”. El este cel care o cheamǎ repede de la „treburile” ei când ȋncepe desenul pe Minimax pe care, sincer, ȋl urmǎresc şi eu cu plǎcere alǎturi de ei pânǎ la final pentru cǎ sunt atât de multe lucruri frumoase de ȋnvǎțat de acolo!

Dar nici Barbie nu mai e chiar atât de tânǎrǎ : anul acesta ȋmplineşte frumoasa vârstǎ de 60 de ani. Deci, ar putea fi o bunicuțǎ modernǎ ȋn toatǎ regula. La mulți ani Barbie!!!

20190828_111306.jpg

Mulțumim pentru cǎ ne umpli zilele (uneori şi nopțile), mulțumim cǎ ne eşti alǎturi ȋn toate momentele, cǎ ne ȋnsoțeşti ȋn toate cǎlǎtoriile – mai ȋndepǎrtate ori mai apropiate, cǎ ne ajuți sǎ ne depǎşim fricile, cǎ ne dai ȋncredere (#PoțiFiOriceȋțiDoreşti ) şi cǎ ne asculți poveştile. Pur şi simplu ne faci viața mai frumoasǎ : cu toate accessoriile, ținutele, ipostazele minunate ȋn care te regǎsim. Iar dacǎ e vreuna ȋn care nu te gǎsim, fii liniştitǎ – o inventǎm noi pentru pentru tine!

Barbie ȋn ipostaze noi, pregǎtitǎ de cǎlǎtorie, de distracție şi de joacǎ puteți gǎsi chiar aicihttp://tiny.cc/hiatbz

#Barbie #Barbie60 #Unboxing #PoțiFiOriceȋțiDoreşti #DreamhouseAdventure

Sunt Laura şi te aştept şi pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s