Statul acasă nu trebuie să fie numai plictisitor şi cu dureri de cap. Sigur că fără astea nu se poate, dar mă gândesc că treptat ne armonizăm un pic şi noi, dacă nu atunci măcar alternăm momentele bune cu cele mai puţin bune.
Ce am mai făcut ca să ne treacă timpul :
Clownul:
Luăm cel mai haios şi mic membru al familiei şi il pictăm în clown. Apoi încercăm să facem giumbuşlucuri specifice, jonglegrii, râsete
Bătaia cu perne
Se iau câteva pernuţe colorate, micuţe și se fac echipe. De obicei copiii contra unui singur adult care este până la urmă căsăpit, că așa e la bătaia cu perne. 🙂
Jocuri de mâini
Un joc pe care îl facem noi este cu zilele săptămânii pentru a putea participa și Amyra : stăm cu toții în cerc mânuța peste, mânuță sub si facem cercul complet : luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, du-mi-ni-că. Dacă la ultima silabă te prinde, atunci ieși din joc. și tot așa până rămâne un câștigător.
De-a v-aţi ascunselea
Vă gândiţi unde în câțiva metri pătrați ați putea ? Ei bine se găsesc locuri : în baia mică, în baia mare, sub pat, după perdea, sub masă, după pat, după ușă…și copiii mai găsesc locuri … odată am cautat-o mult şi bine pe Amyra ascunsă în dulapul de haine…..acolo nu mă gândisem să caut! 🙂
Desenăm, pictăm!
Această activitate o repetați de câte ori doriți sau cât aveți culori. Pe foi albe , pe cărți de colorat, pe un tricou alb…
Iar de pictat puteți folosi creioane, acuarele, carioci ori…ce mai doriți voi. Noi, după ce am terminat toate pensulele (12 la număr) am folosit mânuţele şi picioarele.
Punem muzică şi dansăm
Dacă tot nu reușim să facem mișcare – nici zilnicul drum până la metrou nu îl mai putem face, nici în parc cu trotineta, bicicleta, atunci măcar să dansăm. In plus această activitate ne dă un tonus și o stare de spirit foarte bună.
Balaur- vânător – vânător
De jucat mai ales cu tătici. Copiii sunt vânătorii şi atacă balaurul fioros. Au bineînţeles o strategie. Unul îl atacă din faţă, celălalt îl surprinde pe la spate. Ori i se urcă pe brațe, îl trag de barbă…Lupta e crâncenă, i se urcă în spate, îi acoperă ochii…nu prea are cum să scape Balaurul fioros. Important e că se lasă cu multe râsete și chicoteli.
Prăjiturim
Facem reţete de prăjituri împreună : fiecare face câte ceva, cântărim ingredientele, apoi ne ceartăm pe ustensile, amestecat, turnat… se face multă mizerie, dar e și plăcut. Noi am făcut brioșe cu banane, lava cake, plăcintă cu mere…ar trebui să nu abuzăm daca nu vrem să explodăm. 🙂
La restaurant
Părinţii sunt de obicei clienţii, copiii îşi împart rolurile de chelner, bucătar. Au ustensile, ingrediente, caiet de notat, se iau comenzi serioase. Aștepți, savurezi, ți se fac recomandări. E o activitate plăcută și activă.
Evident mai sunt și jocurile cu păpuși, hârjonelile, jocul de rol, teatrul de păpuși, mersul la piscină, etc.
Voi ce mai faceţi, ce jocuri mai jucaţi ? Cum vă mai distraţi ?
#PuterealuiImpreuna #JurnaldePreventie #Covid19
Sunt Laura si #stauacasa. Te astept si pe mamide2.