• Spune-mi ce simți tu în inima ta când auzi ca mami și tati trebuie să plece ? Vreau să știi, că orice s-ar întâmpla și că oricât de departe ori de aproape vom fi, mami și tati vor fi mereu lângă tine.

– Si Amyra. Și Amyra va fi mereu lângă tine. Hai spune, ce simți tu ? (Întreabă ea cu vocea ei mică) Te simți respins ?” Oooo, Te iubesc ( și vine să îl îmbrățișeze și îl mângâie ușor).

De unde știe acest copil mic de 4 ani să pună în cuvinte ceea ce nici adulții nu pot exprima uneori sau o fac cu atât de mare greutate?? Cum știe să îi fie alături în atâtea moduri? Fără emfază și fără dramă.

Copiii vin pe lume ca să ne rezolve nouă părinților probleme vechi, traume. Dar frații ? Frații nu vin oare ca să rezolve și ei la rândul lor problemele fraților ?

Când îi văd cum se sprijină, cum își iau apărarea, cum fac front comun împotriva noastră, a părinților, cum se acceptă la joc deși între ei e o diferentă de 6 ani și jumătate – îmi sunt foarte dragi.

Evident ca sunt multe momente când se ceartă, când se ironizează,când se înghiontesc ori chiar se bat lovesc. Dar, dacă în momentele cheie își sunt aproape, dacă atunci când au nevoie cu adevărat unul de celalalt știu să fie acolo, atunci asta e tot ceea ce conteaza !

Sunt foarte liniștită când știu că mă pot baza pe Arthur să aibă grijă de ea, ba chiar să îi pregăteasca ceva de mâncare. Știu că va fi mereu atent la ea : să se spele, să mănânce sănătos, să fie atentă la mașini, să nu se rănească cu obiecte gen cuțit, foarfecă…

Știu că ea se va uita mereu la el, să ii copieze gesturile, să îi înțeleaga glumele, să se lege de el și să îl faca să râdă. Și mai stiu că îl va lua în brațe, și il va iubi și va veni împotriva noastră dacă el va fi supărat.

Dar mai știu și că nici ea, nici el nu vor accepta dubla măsură, nici  nu vor face compromisuri de la credințele lor. Se vor bate parte în parte și vor merge până la capăt să își apere punctele de vedere. Chiar dacă asta va însemna că se vor rani.

Se vor certa, se vor răni și apoi se vor împăca și le va părea rău. Se vor îmbrătișa, apoi iar se vor hârjoni, se vor înghionti si vor începe glumele lor (glume nașpa pe care părinții nu le înțeleg, cântece inventate, etc) ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pentru că asta e magia fraternității – fraternitatea aia bună, care trece dincolo de tot și toate, care îți dă putere să mergi înainte pentru că nu ești singur.

Și asta îmi dă și mie putere să cred în ei și să nu obosesc să le explic mereu că trebuie să fie aproape, să se iubească, să se respecte și să trăiasca clipele astea împreună pt ca vor avea o viată întreagă în care să tot fie separați. Iar de aici, din acest împreuna, își vor trage seva pentru tot ce va fi. Amintirea unor clipe frumoase,  jocuri și glume ale lor, porecle și secrete, îmbrățișări, siguranță, râsete.

Si dincolo de toate un mare sentiment de bine. Că nu esți singur. Că ai un frate/ soră.

Sunt Laura și te aștept si pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

One thought on “Menirea unui frate

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s