Să nu mergi nici până la gunoi nearanjată și nerujată!”obișnuia să spună mama atunci când venea vorba despre cum trebuie să se poarte o adevărată doamnă.

Nu avea ea poduse speciale de îngrijire personală nici acces la întreg universul  cosmetical cum ar fi douglas.ro, dar 4 produse nu îi lipseau niciodată : un ruj, un creion dermatograf verde (să se asorteze cu ochii turcoaz), o cremă de față și un parfum.

Cumva a reușit să îmi transmită și mie această nevoie intrinsecă de a fi un pic aranjată indiferent de ocazie și locul unde mă aflu. Și o fac în mod inconștient acasă, la muncă, la țară ori la mare.

Că ies la masă cu fetele sau merg în parc cu Amyra, trebuie să îmi pun puțin ruj și un pic de parfum.

De fapt marea mea dependență e parfumul și indiferent cât de multe parfumuri aș avea, mă bucur la fel de mult când mai primesc unul cadou.

Poate de aceea cel mai ușor cadou și cu care merge la sigur soțul meu este parfumul. Nu e de mirare că și pentru aniversarea recentă a făcut același lucru : fuga până la Douglas și gata cadoul. Rapid, ușor și la sigur. 😉 Poate asta înseamnă totuși și să îți cunoști partenerul (nu că ar fi greu după 20 de ani împreună).

IMG-20200721-WA0012

Dar de acest gest de a pune puțin parfum nu scap oriunde aș fi, de exemplu sunt de câteva zile la mare – dacă ieșim din cameră să mergem la masă, piscină, mare…fac involuntar gestul de mă parfuma și de aplica un pic de ruj în nuanța pielii (nimic strident).

Am realizat acest lucru când fiica mea a început să se joace, inventând o poveste – mamă/ copil –  cu 2 stick-uri de parfum pe care le port cu mine oriunde, inclusiv în geanta de plajă.

Și mai ales când am observat că parfumul meu de calatorie din setul  Hugo Boss the Scent primit pe 9 iulie este acum aproape terminat deja ! 😦

Noroc că în perioada aceasta, sunt reduceri la seturile de călătorie și la parfumuri 🙂 si ca am la mine cel puțin 2.

Asta nu înseamnă că sunt cheltuitoare ori că abuzez de toate produsele cosmetice.

De la mama am moștenit și stilul minimalist: o cremă de față potrivită tenului și vârstei (eu ador cremele Lancome si Clinique) un ruj care să ți se potrivească, puțin fard, un rimel bun si evident un parfum, 🙂 e tot arsenalul.

În culise, este demachiantul potrivit, un șampon și un balsam bun.

Problema acestei vacanțe însă a fost faptul că am uitat acasă balsamul de păr ori o mască hranitoare…

ori am uitat că merg la mare și apa sărată îmi face bine la piele dar îmi usucă teribil părul. 😦 Așa că m-am trezit cu părul măturică, încâlcit serios de la sarea acumulată pe firele de păr indiferent cât de bine l-am spălat eu cu șampon. Noroc cu prietenii săritori și mai bine pregătiți 😉

IMG-20200723-WA0025

Așadar dacă plecați la mare, nu trebuie uitat balsamul de păr din trusă ori vă transformați în vrajitoarea Tura- Vura, ca mine. 🙂

Dar mai ales protecția solară: vara este anotimpul meu preferat, soarele este prietenul meu, dar poate fi extrem de periculos: un pic de piele lăsată fără protecție și te alegi cu o arsură deloc sănătoasă. Iar produse de îngrijire solară se găsesc, pentru toate gusturile și buzunarele. Eu, de când am copii nu mai folosesc decât produse cu factor de protecție 50 și mi se par cele mai bune.

Anul acesta am plecat cu 3 tuburi. Le-am dat gata pe toate rapid deși nu pot spune că am folosit în exces ori poate soarele elen e mai puternic. Cum s-ar spune, mai bine în plus decât în minus!

Dacă parfumul e un moft, protecția solară e un must. Și sincer, mai bine o piele nebronzată decât una arsă…

Și poate mai bine un păr Tura-Vura decât fără o balaceală în apele turcoaz, deși altfel ar fi stat lucrutile dacă mi-aș fi luat măcar un produs mic de aici.

Simt deja nostalgia după o vacanță pe negândite dar nesperat de lină și de frumoasă.

Un gând bun. Ne vedem și pe mamide2.
Posted by:lauragherghe

One thought on “Soare, mare, feminitate

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s