Acum vreo lună și ceva  i-am cumpărat Amyrei din Kaufland Slatina o carte de prajitureală foarte draguță și concepută special pentru cei mici cu rețete pe gustul lor : dulci și mai ales arătoase. Și în plus acele cups de toate mărimile și culorile.

Când mă uitam la tv paprika și erau rețetele de prăjituri în care totul era măsurat in cups și eu mă gândeam cât înseamnă. Ei bine aceste căni gradate sunt super utile și mult mai practice decât cântarul de bucătarie. Serios , mai alss daca ești genul care face din ochi mai ales! 😉

Cartea a pregătit 12 rețete de prăjituri delicioase explicate pas cu pas si  imagini editificatoare. Maeștrii cofetari sunt evident copiii: Miruna, Maria și Andrei. Și toți copiii care le pregătesc de acum. 🙂

Frumoseste ca în partea introductivă sunt o grămadă de sfaturi pentru cei mici : cum trebuie sa folosească ustensilele de bucătărie, ce au voie să facă, plus tips and tricks utile atunci când prăjitura se arde sau nu știi dacă e coaptă…

Ce mi-a plăcut este faptul că deși implicarea adultului este redusă la minim si cartea încurajeaza mult autonomia copiilor, autorea nu pregetă niciodată sa îndrepte copiii către un adult atunci când copiii au de-a face cu aragazul, mixerul, cuțitul, răzatoarea, aparatul de wafe, oale ori lichide fierbinți.

Așadar i-am promis Amyrei că vom lua ingrediente și vom prăjituri noi odată dar am stat la țară și am uitat de carticică și la fel și ea…până ieri când a descoperit-o în bibliotecă. Și-a ales ce vrea să facem și ne-am pus pe treabă.

Nu, nu fără mici certuri …. între ei disputându-și rolurile ori eu cu ei pentru a nu face un dezastru în bucătărie. În final am reconciliat toate rolurile, fiecare a lucrat cu spor iar unii (cei mari) s-au și retras când s-au plictisit.

Important e că Amyra a rezistat până la final. Apoi, fix după ce a intrat la cuptor a început cu întrebările : “Când e gata?”; “Mai e mult?” Apoi și-a aranjat toate plușurile în cerc invitându-le la ziua ei cu o altă întrebare repetitivă : “Când vine tortul?” ; “Când vine tortul?” 

Rețeta nu e un tortuleț adevărat ci mai degrabă o negresă foarte densă și cu glazură de ciocolată. Că doar regina dulciurilor pentru copii nu poate fi alta decât ciocolata. 🙂

Foarte drăguț și util este că în prima parte a rețetei este nu doar lista ingredientelor la secțiunea “Ai nevoie de” ci și lista tututor ustensilelor de care ai nevoie la secțiunea “De pregătit“, de ex : oală, sită, castron, mixer, hârtie de copt, formă de copt, mixer, etc.

Și mai e ceva util “Lista de cumpărături” unde sunt trecute cantitățile de cumpărat din magazin pentru părinți ca doar acolo nu putem măsura în căni gradate.

Mai jos rețeta si imagini din timpul pregătirii noastre. Ce ziceți seamănă cu poza din carte? Eu zic că e încurajator… :). De-abia aștept să pregatim tortul vesel cu ciocolată si bezea (trebuie sa fie bestial blatul din popcorn și ciocolată:)) sau fluturașul vesel. Yammy!!!

IMG-20200802-WA0007

IMG_20200803_214401

Sunt Laura și vă aștept cu drag pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

One thought on “Dacă-i luni bucătărim, o prăjitură dulce cu ciocolată să pregătim

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s