Viața e despre lucruri importante, gen #ocafeadimineata, #mersuldemana, #zambetulunuicopil, #oprivirecomplice etc.

Dar noi facem important din #lucruriaruncatepepodea, #usanereparatade6luni, #gafalaserviciu, #alergatprincasala11noaptea…. Și toate sunt adevarate drame ce sfârșesc în nervi, țipete, plâns, trântit, remușcări…

Azi am ieșit  să îmi beau cafeaua la geam: răcoarea plăcută a dimineții, zgomotele mici, vecinii care plecă la muncă, alergat sau își scot câinii la plimbare…așteptarea, învățarea.

E nevoie de o palmă peste ochi ca să vezi realitatea, de un chip angelic răsturnat peste cearșaf în cel mai dulce vis ca să realizezi #ceeimportant.

Dumnezeu ne dă diminețile, copiii și cafeaua ca să ne trezim, să zâmbim și să mergem înainte.

Am în lista de prieteni pe facebook oameni minunați, femei puternice demne de toată admirația și pe care viața le trece prin cele mai cumplite încercări. In lunile acestea în care noi, majoritatea, ne-am plâns de stat în casă, de izolare, de lucrul de acasă cu copiii pe cap, de școala oline…alții au avut de-a face cu ceva mult mai grav, cu lupta zilnică pentru viață. Lupta de a rămâne optimist in vreme de masectomie în pandemie. Si cât de greu o fi acest lucru? Ce stomac puternic si minte limpede trebuie să poți avea? O, voi dragi femei și mame și iubite ori soții!!!

Am în lista de prieteni oameni minunați și curajoși, oameni care au făcut schimbări adevărate : să îți schimbi serviciul, să rămâi fără servici, să te muți din țară în vreme de pandemie cu familie cu tot, sunt decizii extrem de importante. Sau pietre de hotar de care trec numai cei însemnați. Cât de greu o fi acest lucru? Câte ore de nesomn trebuie să fi fost în mintea fiecăruia dintre ei? Câți de “dacă”? Câte întrebări … o voi oameni frumoși!!!

Am în lista de prieteni oameni minunați pentru care viața s-a răsturnat la 180 de grade, care s-au simțit înșelați, care după decenii de conviețuire cu partenerul au luat decizia de a continua … altfel. Cât de greu trebuie să fi fost? Ce rupere și luptă în interior? Ce zdruncinare a ordinii anterioare? Ce zbatere…o, voi oameni minunați !! Cât de frumos e zâmbetul vostru renăscut si cât de pur!!

img_0835-696x464

Am în lista oameni simpli și adevărați! La toți mă uit cu drag. Si îmi întorc fața spre problemele mele de ieri: mici și puerile…căci : 

Viața e despre lucruri importante, gen #ocafeadimineata, #mersuldemana, #zambetulunuicopil, #oprivirecomplice etc.

Sunt Laura si te aștept si pe mamide2.
Credit foto : staru.ro
Posted by:lauragherghe

One thought on “#ceeimportant și cafeaua de dimineață

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s