Cred că sunt o mie de motive dar eu voi enunța doar câteva, toate trăite, experimentate și văzute la copiii mei.

Și aici nu vorbesc de dorința mea secretă de când eram mică de a avea un frate mai mare. Ciudat, s-ar spune, căci eu am avut o soră mai mare și teoretic ar fi trebuit să fie la fel. Practic însă lucrurile nu stau deloc așa și nu e același lucru cu a avea un frate mai mare.

1. În primul rând să ai un frate mai mare te umple de mândrie by default. E un sentiment inexplicabil de mândrie amestecat cu protecție. Nu de puține ori am auzit-o pe Amyra spunând cu mare drag “el e fratele meu , Arthur!” Nu mai vorbesc de declarațiile de iubire și de “te iubesc Athui/ Arthie” spuse din senin, fără nicio obligație. … dar… asta nu înseamnă că imediat după nu urmează o ciondaneală frățească. 🙂

frate-mare-sora-mica

2. Să ai un frate mai mare e extraordinar pentru dezvoltarea corectă din punct de vedere sexual. Evident ca și reciproca functionează. Copiii cresc împreună știind și conștientizând diferențele dintre sexe (nu doar din cărți, nu descoperit târziu, cu rușine, cu teamă, ori pe ascuns). Și nu fac mare tam tam pe acest subiect. Poate doar “bâză” unul de celălalt, dar în limite rezonabile, nu distrugătoare de stima de sine. Well, acest avantaj se poate vedea mai ales în perioada preadolescenței / adolescenței.

3.  Să ai un frate mai mare înseamnă să ai un sprijin în a învăța de mică diferite sporturi. De exemplu, fratele mai mare te învață sa mergi pe bicicletă, fratele mai mare îți repară chiar și bicicleta. Nu mai e nevoie să aștepți după un parinte obosit și plictisit. El o va face cu mare plăcere, plăcerea lui pură de a meșteri.  Și apoi ce sentiment pe sora cea mică : să știe că fratele ei este cel pe care se poate baza, care știe și poate!!

4. Să ai un frate mai mare înseamnă sa fii multidezvolatată.  Să te pricepi și la lucruri baiețești pe lângă cele tipic feminine de a îți ingriji păpușile, a le face mâncare ori baiță;  înseamnă  să fii familiarizată cu jocuri de arme și să le practici fără probleme. Mai înseamnă să îți alegi compania băieților mai degrabă decât pe cea a fetelor și să fii foarte confortabilă cu apropierea lor. Pentru fetele cu frați mai mari, băieții nu sunt o specie diferită, venită de pe marte. Sunt uneori cei mai buni prieteni. De-asta se si ceartă parte în parte cu ei, căci îi înțeleg cel mai bine și le vorbesc pe limba lor.

5. Să ai un frate mai mare înseamnă să fii pregătită pentru viața : să ceri ce ți se cuvine (sau chiar dacă nu ți se cuvine dar tu vrei 🙂 ), să îți iei dacă nu ți se dă, să lupți, să nu te lași bătut, sa ripostezi când ceva incorect ți se impută…. în general să acționezi cu un pic mai mult testosteron decât o fată fără un frate mai mare, dar păstrând în același timp identitatea feminină :).

T-HC 100%

Fratele mai mare nu e doar cel care o învață pe sora mai mică să se joace cu puști și pistoale, să tragă cu arcul, să se cațere în copaci, să sară cu trotineta, etc.

Fratele mai mare e un model, un protector, cel mai bun prieten dar și cel care o enerveaza teribil și o scoate din zona de confort. E acolo de când ea se naște și fără de care viața nu poate fi concepută.

Sunt Laura și te aștept și pe mamide2.

Sursa foto :superbebe.ro

Posted by:lauragherghe

One thought on “De ce e bine să ai un frate mai mare

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s