Dragul meu copil, mai ieri eram gravida cu tine și îți vorbeam în fiecare clipă. Zic mai ieri, pentru că, privind asa, timpul parcă a zburat, apoi… dacă stau și mă gândesc la fiecare etapă, îmi dau seama că nu, că s-au întâmplat atâtea. Sunt totuși 12 ani.

Si de azi, intri într-o noua etapă, cu adevărat. Daca până ieri mai erai încă puiuț inocent si copil, acum chiar ai intrat în preadolescență.

La tine mugurii au fost mai de mult și prin multe furci caudine ne-ai trecut. Ba, de pe la Crăciun încoa aș spune că nu mai dau de tine. Dau vina și eu pe online dar poate că e și vârsta asta nebună și poate e și firea ta. Cert e că nu ai venit tu degeaba aici. Ai venit să ne dai cele mai dure și mai importante lecții. Despre răbdare, despre putere, deci reziliență, despre conștientizare. 
Și nu mai încerc nimic (de fapt, o să mai încerc multe și o să mă macin în continuare) … știu că ai drumul tău. Așa trebuie sa fie! Am încredere în Cel de care m-am departat atât în ultimii ani.

Dragul meu drag mi-aș dori tare mult să treci ușor prin partea asta a ta de viață. Sa nu îți lase răni adânci. Si mi-aș dori să ieși curat și limpede din copilăria ta mică. Să uiți tot ce a fost urât, să ștergi cu buretele toate momentele noastre de ceartă și zbatere și să ierți.

O, știu că iertarea îți e grea și străină.

Mustește în tine tinerețea și vigoarea. Ești neînfricat și crezi în tot ce e eroic. Ce frumos!! Aseară, mă prefăceam ca te țin să nu ajungi la sora ta, un joc nebunesc de forțe pe care îl joci cu ea. Știu că îți place contactul și ai nevoie să îți desfășori energia masculină, dar aseară, parcă mai mult ca oricând – poate gândindu-mă și la vârsta ta, te-am simțit atât  de mare si puternic.

Un mic bărbat în devenire. Brațele mele erau moi și slabe. Ale tale tinere și pline de vigoare. Suflul meu era obosit și gârbovit, al tău energic și tânăr. Toți porii mei respirau oboseală și delăsare. La tine totul e viu și în mișcare. Intr-o continuă transformare.

Baiat la inceput de drum, intrarea in preadolescenta

Dar, undeva sub toată această energie, e și blândețe și candoare.

O ai pentru cine crezi tu și… o arăți doar când vrei tu. Imi place cum îți încurajezi sora, cum o ocrotești atunci când crezi că nu te aud (pentru că în rest, doar o cichirești 🙂 ). Si asta e și mai frumos. Mai știi când ai dormit cu ea și dimineața ai spus ” Nu mai dorm niciodată cu Borșuleț.. toată noaptea am stat cu grijă să o învelesc, n-am dormit deloc!” 

Dragule, faci 12 ani!! Să-i porți sănătos și fericit sau mai bine zis, liniștit!! Știi ce se spune, la ieșirea din adolescență, fiecare copil ar trebui să meargă la un psiholog. Eu știu ca tu ești înaintea timpului și deși nu  ești adolescent, uneori ai trăiri deja de adolescent. Așadar îți doresc să fii echilibrat, să faci loc și iertatii în viața ta. Să îți urmezi calea si sa îndrăznești mai mult pentru că poți. Nu îți fie frica de locul de sus, nu crede că dacă stai la mijloc ești ferit de greu și de rău. Îndrăznește să fii și să vrei mai mult!! Pătura asta de interior e cea mai periculoasă, nu te lăsa cuprins in mrejele ei.

Altfel, fii tu însuți. Și iubește-te!! Ești minunat! Iar pe mine iartă-mă ca n-am știut să fiu cum ai avut tu nevoie… învăț și eu.

Dar nu lăsa prostia mea să te strice pe tine. Tu urmeaza-ți calea ta și ai grijă de ea. Mai uită-te din când in când și la mine și eu… eu îți promit că voi învața. Nu uita: ai calea ta!!!

Sunt Laura.Te aștept și aici cu gânduri și bucurie.

Credit foto : pixabay

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s