Nu am mai scris de multe luni.

M-am îndepărtat mult și de rețelele sociale. Intru destul de rar si atunci luându-mi doar foarte puțin.

Viața ar trebui să se desfășoare în altă parte. Încerc să ii pătrund esența și să îi imprim un alt ritm, mai puțin agitat, unde stresul să intre cât mai rar.

Îmi deschid orizontul cunoscând oameni noi, diferiți, învățând lucruri noi si abordări diferite.

Încerc să fiu cât mai conștientă în fiecare zi si recunoscătoare. Recunoscătoare pentru soare, pentru ploaie, pentru familie, pentru anotimpuri, pentru puterea de a zâmbi.

Așa se vor naște postări scurte dar care să aducă o stare de bine. Si cum mâncarea si mai ales dulcele ne aduce o stare de bine în corp, azi m-am trezit cu gândul sa fac un tiramisu. Nu am mai pregătit de mult o prăjitură in casă pentru ca de obucei ajung să le consum eu in totalitate, cu excepția cheesecake-ului.

Dar un tiramisu este iubit și de copii, asa că de ce nu. Se face super ușor, nu necesita coacere și…. ghiciți ce? Nici nu costă mult. Inițial, și eu aveam impresia ca totuși e un desert costisitor dar la un calcul simplu…. priviți și voi :

  • Pișcoturi boromir : 7.29 lei
  • 5 ouă : 6 lei
  • mascarpone : 7.99 lei cutia × 2= 16 lei

Un mic apendix, eu nu iau niciodată cel mai scump mascarpone, dimpotrivă. De data aceasta, am găsit Gordon, mult mai ieftin decât celelalte variante disponibile dar foarte cremos și bun.

Nu mai pun la socoteala zahărul, cacao si cafeaua pentru ca bănuiesc că toată lumea are prin casă asa ceva, deci nu trebuie cumpărat special. Dar dacă vreți neapărat, putem adăuga 10 lei. Așadar un total maxim de 40 de lei. Din care ies rezonabil cel puțin 10 porții. Așadar un 4 lei per portie!!

Cred ca nu mai trebuie să spun cât ne-ar costa un astfel de desert într-un restaurant. Cu 40 de lei am lua maxim 2 porții.

Veți spune totusi ca timpul pe care il pierzi cu prepararea si așteptarea…. ei bine pentru preparare puneți o jumătate de oră ( timp necesar baterii gălbenușurilor cu zahărul, amestecării cu mascarpone si apoi încorporării albușurilor bătute spumă). In ceea ce privește înmuierea pișcoturilor în cafea si aranjarea lor în vas pe straturi e chiar fun si nu trebuie sa ia mai mult de 10 min.

Da, poate nu îl poți mânca imediat dar în 2 – 3 ore e ok si daca te organizezi să îl faci dimineața, atunci pentru masa de prânz e chiar ok. Pofta bună și spor la pastila de bine.

Sunt Laura si te aștept si pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s