Anne Frank este fetița care a ajuns faimoasă postum odată cu publicarea în 1947 a cărții Jurnalul unei tinere fete, în care își documentează viața ascunsă din 1942 până în 1944, în timpul ocupației germane a Țărilor de Jos în al Doilea Război Mondial.

Jurnalul Annei Frank este una dintre cele mai cunoscute cărți din lume și a stat la baza mai multor piese de teatru și filme.

Dar filmul “Unde este Anne Frank” semnat Ari Folman, oglindind romanul omonim ce va aparea la Humanitas Junior la finalul lunii mai este o reinterpretare a Jurnalului Annei din perspectiva Jurnalului – Kitty.

In film are loc personificarea Jurnalului în cea mai frumoasă fata cu păr roșu si trăsăturile eroilor preferați de Anna, prietena imaginară cea mai bună a Annei și care ajutat-o sa treacă peste anii grei din timpul Holocaustului, Kitty (poate botezată așa in amintirea pisicuței parasite la plecarea in adapost). Kitty prinde viață în Amsterdamul zilelor noastre, într-o poveste emoționantă și nemuritoare despre puterea speranței : ” să faci totul pentru a salva viața unui singur suflet” devine deviza familiei si a Annei.

Povestea din trecut este combinată si cu elemnete din prezent, povestea refugiaților, din țări aflate in pericol, in război, viața lor foarte grea de fugari din calea razboiului si negăsirea locului si neacceptarea in țările spre care caută adăpost…. poate fi privit si din perspectiva razboiului din Ucraina. Iar Kitty alege sa fie porte-parole al Annei care luptă pentru viață, pentru salvarea oamenilor si care, în ciuda a tot, crede in bunătatea oamenilor.

Nu pot să spun cât de emoționantă este povestea spusă din perspectiva Jurnalului!!
Ori cât de frumoase sunt desenele care, luate separat pot fi tot atâtea tablouri.
Sau cat de răvășitoare este muzica si povestea de dragoste.

Va las mai jos trailerul :
https://www.youtube.com/watch?v=1icgt5zPpr8

Unde este Anne Frank? este distribuit în România de Independența Film si va avea premiera în cinematografele din toată țara pe data de 20 mai 2022.

Sunt Laura si te aștept si pe mamide2.

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s