Astăzi este despre ea. Despre minunea mea. Așa îi spun eu pentru că așa este ea: o minune cu ochi albaștri. O minune, așa cum ar trebui să fie orice copil. Si eu mă simt binecuvântată că a venit in viața mea, că m-a ales să îi fiu mamă, că învaț atâtea zi de zi de la ea.

Îți mulțumesc iubita mea. 

Îți sunt recunoascătoare pentru toată dragostea pe care o ai în inima ta și pe care o împarți fără parcimonie cu noi toți.

Îți sunt recunoscătoare că tu ne unești cu iubirea ta, și că suntem egali in inima ta.

Îți sunt recunoscătoare că de fiecare dată, fără nicio sugestie, întotdeauna dorințele si rugăciunile tale au fost “să fim sănătoși.”

Îți sunt recunoscătoare pentru înțelepciunea ta. Noi de multe ori ne dorim atâtea lucruri materiale ori suntem nemulțumiți dar tu, iubirea mea știi ce vrei: sa fim sănătoși și sa fim împreună. Si apoi cu zâmbetul tău șugubăț mai spui – si poate un dulciuric ceva.

Îți mulțumesc iubita mea că îmi aduci aminte in fiecare zi de ceea ce e important.

Îți sunt recunoscatoare și îți mulțumesc că vrei să petreci timp cu mine.

Îți sunt recunoscătoare si Îți mulțumesc că te oprești să culegi frunze, să aduni bețe sau mergi cu mine desculță prin iarbă.

Îți sunt recunoscătoare și Îți mulțumesc că ai prieteni adevărați care te iubesc.

Îți sunt recunoscătoare că ești blândă cu ei, ești empatică dar și fermă atunci când lucrurile nu sunt cum trebuie.

Îți sunt recunoscătoare pentru inteligența ta  emoțională – pentru modul în care știi să Îți ajuti prietenii cu o vorbă bună si un sprijin atunci când le e greu : de multe ori mi-ai povestit cum ai zis tu și ce ai zis când unui prieten i s-a rupt masinuța, sau când altul plângea ori când a fost certat. Ori cum ai luat apărarea unuia care a fost nepreptățit. Leoaia mea!

Îți sunt recunoscătoare pentru modestia ta. Știi când ti-am zis ca un prieten te apreciază că esti deșteaptă și tu te-ai apropiat secretos de mine si ai zis zâmbind rușinată “dar mami știi că eu nu sunt prea deșteaptă”. Eu vreau să-ți spun iubita mea că nici nu Îți imaginezi tu cât de deșteaptă ești. 

Iti sunt recunoscătoare pentru credința și iubirea ta pentru toată natura. Mai știi ce mi-ai zis ieri in drumul de la școală? Ai zis așa : 

“Mama știi de ce s-a făcut zăpada?  Pt ca zăpada este apă și apa ajută copacii. Iar frunzele copacilor ajută oamenii să respire. Iar oamenii se ajută între ei.”

Asta e logica si credința ta iubita mea si aș vrea să rămână asa : lumea e iubire și tu ești în ea.

Iti sunt recunoscătoare draga mea că nu te lași ușor strunită, deși esti “timiduță”, cum spui tu. Că ai părerile tale la care ții și ți le susții. N-as vrea sa te conformezi iubita mea. N-aș vrea să te cioplesc pe ici pe colo doar ca să încapi într-o societate strâmbă. Am încredere în intuiția ta si știu că atunci când va fi nevoie să renunți la ceva o vei face. Altfel nu. Si asta as vrea să păstrezi cât mai mult.

Îmi ești tare dragă fata mea ! Nu știu cum să-ți mulțumesc îndeajuns ca esti în viața mea. 

Laura Gherghe

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s