Nu suntem deloc talentați. S-a văzut de atâtea ori acest lucru. Deși îmi doresc, lucrurile nu prea par sa iasă bine din mâinile mele. Dar, pentru că ăsta e un prilej minunat de a sta împreună cu copiii, de a mai vorbi și mai ales de a-i îndepărta de ecrane, caut mereu astfel de activități. In plus, descopăr că ei sunt mult mai îndemânatici decât mine si asta mă bucură.

Așadar, pentru că vin sarbatorile de iarnă, zilele acestea am făcut ceva de sezon.

Steluțe – Foarte simplu si drăguț: nu ai nevoie decât de sfoară, carton de la hârtia igienică (eu am strâns vreo 3 dinainte), foarfecă, lipici si tempera alb. Din toate acestea am pregătit niste steluțe drăguțe de agățat în brad ori prin casă.

Căciulițe – pentru acestea am folosit gheme de croșetat (verde si roșu- culorile Crăciunului), carton tot de la hartia igienica sau de la șervețele si foarfecă. Poate este mai migăloasă, dar este ceva ce pot face si cei de 7 ani (Amyra a lucrat cot la cot cu noi). Pentru această activitate, Arthur este cel care ne-a învățat, căci el a făcut o caciuliță asemănătoare la Educație Tehnologică – trăiască școala!

O altă activitate, a fost pictura pe numere. Solicitantă, dar rezultatul e încântător.

Cărticica fiecăruia. Am făcut câte o cărtică pentru fiecare. Pe coperta am scris numele si data. Iar in interior câteva întrebări:

Culoarea preferată:

Cea mai frumoasă vacanța:

Cel mai frumos cadou primit:

Animalul preferat:

Loc preferat :

Cel mai înfricoșător lucru :

Filmul preferat:

Cartea preferată:

Cea mai mare dorință:

Dacă aș avea o superputere, aceasta ar fi:

Evident ca pot fi adăugate si alte întrebări. Atenție însă sa nu fie prea multe, ori prea “grele”, altfel totul devine obositor si poate copiii nu vor mai coopera. Totul trebuie să fie drăguț si amuzant.

Peste ani, aceste mici carticele vor fi un prilej minunat de aducere aminte a modului cum erau, cum gândeau, cum scriau si de ce nu a atmosferei.

Cam așa s-au petrecut printre altele zilele acestea de sărbătoare. Fără ceva festiv dar cu mult stat si lucrat împreună.

Laura Gherghe

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s