Probabil te-ai obișnuit atât de mult să faci unele lucruri încât au devenit automatisme,  o a doua natură, cum se spune. 

Dar dacă vrei să faci o schimbare atunci trebuie să fii conștient și să faci lucrurile pe care ți le dorești, să le repeți, chiar dacă nu vin natural.

Și să lași garda jos, să devii vulnerabil dar într-un mod conștient. 

Îți dorești iubire, atunci trebuie nu doar să iubești tu, ci și să arăți iubire, să fii recunoscător că poți să oferi iubire, să nu îți mai fie frică că celălalt vede iubirea ta și apoi va profita de ea și te va răni așa cum a mai facut-o. Dacă se întâmplă acest lucru, nu e despre tine, nu e vina ta. Ești liber, ești asumat.

Un alt lucru important este să permiți să fii iubit.

Să îți dai voie să simți dragostea și bucuria de a fi iubit. Să îți dai voie să primești complimente, ajutor și iubire în modul în care tu ai nevoie.

Să comunici lucrurile care te deranjează, să le faci vizibile celuilalt din perspectiva ta. 

Nu presupune că ceilalți știu ce simți ori ce gândești tu.

Fii atent la tine și la modul în care se schimbă chimia corpului tău. Observă-te! Cunoaște-te tu pe tine ca să poți transmite și celorlalți nevoile tale.

Și păstrează curiozitatea despre orice. Fii curios despre ceilalți! Nu fă presupuneri și nu emite judecăți de valoare. Verifică realitatea celuilalt întotdeauna.

Laura Gherghe

Posted by:lauragherghe

Lasati un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s